1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ПРОВІВ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ПРОВІВ РОБОЧІ ЗУСТРІЧІ З ГОЛОВАМИ ОТГ ЩОДО РОЗМІЩЕННЯ ВПО

З метою організації роботи щодо розселення внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів в Болградському районі, сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з заступником начальника Болградської РВА Вячеславом Куликом провів робочі зустрічі з головами Арцизької, Павлівської Теплицької та Тарутинської ОТГ.

Під час зустрічі були обговорені плани по кожній громаді щодо розміщення ВПО на їх територіях з дотриманням вимог наказу Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Мінімальних вимог щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення під час екстреного облаштування місць тимчасового перебування ВПО у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації». Були визначені незадіяні заклади соціальної сфери та місця компактного проживання, де можливо розмістити зазначену категорію осіб.

Крім того начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура зазначив, що у місцях розміщення ВПО необхідно постійно забезпечувати харчуванням та медичним супроводом та спільно з районними центрами зайнятості необхідно організувати роботу з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Керівникам громад було доручено організовувати та забезпечувати наданням соціальних послуг та організувати навчальний процес з урахуванням дітей ВПО.

У завершені робочих зустрічей керівники району та громад обговорили проблемні питання щодо розміщення ВПО.