1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ДМИТРУ НАЧЕВУ...

НОВИНИ ГРОМАД: ДМИТРУ НАЧЕВУ ТА ДМИТРУ ЛЕБЕДЄВУ ПРИСВОЄНО ЗВАННЯ «ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН МІСТА БОЛГРАДА» (ПОСМЕРТНО)

З метою заохочення громадян України, які зробили свій внесок у розвиток міста Болграда в економічній, науково-технічній, соціально-культурній, патріотичній сфері, Болградською міською радою у 2015 році було затверджено Положення про звання «Почесний громадянин міста Болграда».
З того часу щорічно, з нагоди Дня заснування Болграда, його присвоюють людям, які зробили певний внесок у історію міста.
Не став винятком і поточний рік. Хоча, церемонія присвоєння відбувалася набагато скромніше. З певних причин.
Питання про присвоєння стало першим на порядку денному 41-ї сесії Болградської міської ради, яка відбулася вчора.
Депутати одноголосно проголосували за подані кандидатури. У 2022 році їх було дві.
Перша кандидатура засновника медицини у місті Болграді та Болградському окрузі, Болградського міського та окружного лікаря, керівника першої земської лікарні Начева Дмитра Родіоновича, чий видатний внесок у сфері медицини безцінний.
Посвідчення «Почесний громадянин міста Болграда», диплом та нагрудний знак на ім’я Начева Дмитра Родіоновича з рук Болградського міського голови Сергія Димитрієва отримав праправнук талановитого доктора – В’ячеслав Начев.
«Це справді заслужене звання – працею та відданістю своїй справі мого прапрадіда», – зазначив чоловік.
Ще одним «Почесним громадянином Болграда» (посмертно) цього ж дня став керівник Болградської районної організації ветеранів війни та праці (з 1993 по 2005 роки), ветеран Другої Світової війни Лебедєв Дмитро Андрійович. Депутати міської ради погодилися, що ця людина, хоч і не була уродженцем нашого міста, але зуміла зробити вагомий внесок у справу патріотичного виховання мешканців Болграда та Болградського району, зокрема молоді.
Олександр Луценко, котрий нині є керівником організації ветеранів Болградської міської територіальної громади, отримав документи, що засвідчують цей факт.
«Імена Начева Дмитра Родіоновича та Лебедєва Дмитра Андрійовича будуть внесені до Книги «Почесні громадяни міста Болграда», яка знаходиться на збереженні у Державному історико-етнографічному музеї міста Болграда. Ми пишаємося, що такі люди жили у нашому місті та творили найкращі сторінки його історії», – зазначив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.
Відтепер у Книзі «Почесні громадяни міста Болград» за останні сім років значаться імена вже дванадцяти осіб. І кожному з них нам справді є за що сказати «дякую».
Зазначимо, що на цій самій сесії депутати Болградської міської ради затвердили Положення «Про звання Почесного громадянина сіл Болградської територіальної громади».

За інформацією Болградської міської ради