1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: РАЗОМ МОЖНА...

НОВИНИ ГРОМАД: РАЗОМ МОЖНА БІЛЬШЕ ЗРОБИТИ ДЛЯ ГРОМАДИ

Під відкритим небом, на узбережжі в парку ім. Пушкіна, розмістившись на національних килимках, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради Жанна Сусліна провела чергову зустріч із представниками молоді Болградської громади.

Нагадаємо, її було заплановано ще наприкінці липня, коли Болградський міський голова Сергій Димитрієв та Жанна Сусліна провели свій перший конструктивний діалог з молодим поколінням з нагоди Дня молоді. Тоді й було вирішено зробити подібні зустрічі систематичними, під час яких визначатимуться з цілями та завданнями щодо розвитку громади у різних сферах. Тим більше, з огляду на те, що нині у Болградській громаді навіть з початком нового навчального року зосереджено чимало талановитих учнів та студентів.

«За вами майбутнє, вам видніше як зробити так, щоб наша громада стала кращою та привабливішою для молоді. Кожен з вас має той чи інший талант, який може застосувати з користю як для себе, так і для інших. Ми це тільки вітаємо», – відкриваючи зустріч, наголосила Жанна Сусліна та запропонувала присутнім розповісти про себе. Кожен з присутніх на зустрічі отримав із рук начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту бейсболку з написом «Болград».

Потім Жанна Сусліна розповіла, що із запропонованого на першій зустрічі вдалося реалізувати.

«Поспішаю порадувати – у нас відкривається ставка інструктора з настільного тенісу. Ще дуже хотілося б так само знайти молодих людей, які виявлять себе в розвитку туризму. Поки що не вдалося вирішити питання з наданням психологічної допомоги – психологи у громаді є лише у навчальних закладах. Але ми продовжуємо працювати і над цим», – наголосила вона.

Ще одним досягненням першої зустрічі Жанна Сусліна назвала відкриття у Болграді бажаного розмовного клубу, де люди різного віку зможуть збиратися раз на тиждень, щоб навчатися у спілкуванні у розмовній українській.

«Цю ідею на першій зустрічі озвучила Яна Дулгер, а погодилася реалізувати друга моя колега – спеціаліст міськради Оксана Кілафли, якій ми дуже за це вдячні», – подякувала Жанна Сусліна.

«Будемо ради кожному, хто щоп’ятниці ввечері знайде час, щоб заглянути до нас, щоб поспілкуватись українською в «Медовий центр», обіцяю – буде цікаво», – у свою чергу, презентувала розмовний клуб Оксана Кілафли.

Ну, а потім було озвучено ще чимало нових ідей. Наприклад, створення нових муралів, у чому вже встигла себе продемонструвати молодь. А також – розчищення старого танцмайданчика у парку ім. Пушкіна , проведення на його території різноманітних виставок і заходів для залучення до цього об’єкту довгоочікуваного інвестора.

Було запропоновано у процесі бесіди перейменування вулиць у Болграді, назвати одну з них Молодіжною та взяти над нею шефство. А ще хлопці та дівчата погодилися з Жанною Сусліною у необхідності впорядкування тих спортивних майданчиків у місті та селах громади, які цього потребують.
Розмова вийшла невимушеною, душевною та результативною, тому що були намічені конкретні плани, озвучені нові ідеї. А головне – є готовність та бажання їх реалізовувати.

«Разом із молоддю можна більше зробити для громади», – запевнила вкотре Жанна Сусліна та взяла участь у грі з волейболу із присутніми. Невдовзі очікується наступна зустріч з майбутнім громади. Побажаємо ініціаторам-реалізаторам успіхів, сил та віри в себе та наше спільне безхмарне майбутнє!

За інформацією Болградської міської ради