1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: СЬОГОДНІ НА...

НОВИНИ ГРОМАД: СЬОГОДНІ НА БУДІВЛІ БОЛГРАДСЬКОГО ЛІЦЕЮ БУЛА ВІДКРИТА МЕМОРІАЛЬНА ДОШКА ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛОГО ВИПУСКНИКА МЕДИНСЬКОГО МАКСИМА

«Пам’ять про Героїв має бути не лише в скорботі та монументах, а викликати бажання творити і змінювати себе та країну», – з цих слів сьогодні в опорному закладі освіти «Болградський ліцей» розпочалася лінійка-реквієм, у якій взяли участь не лише педагогіки та учні, а й військовослужбовці. Були присутніми й невтішні Тетяна та Сергій Мединські – батьки одного з найкращих випускників цього навчального закладу, який, на жаль, загинув за свободу України наприкінці квітня цього року.

«Для нас усіх це величезна втрата. Максим назавжди залишиться у нашій пам’яті – зі щирою усмішкою, добрим відкритим серцем. Усі, хто знав його з дитинства, не сумнівався, що він виросте гідною людиною з чіткою громадянською та моральною позицією, що буде в цьому схожім на своїх батьків», – наголосила директорка Болградського ліцею Тетяна Желяскова.

Її колега, вчитель української мови та літератури Валентина Андрєєва, яка навчала Максима, на якусь мить ніби повернула його до школи.

Викладач зачитала уривки творів Максима, які і з часом дуже співзвучні були з тим, що нині відбувається в нашій країні.
Кожен його ще шкільний рядок пронизаний любов’ю до Батьківщини, до мови, у кожному його слові відчувається величезне бажання бути корисним своїй країні. Як виявилося, не лише як журналіст, а й як воїн.

Коли почалася війна, Максим не міг залишатися осторонь, пасивно спостерігаючи за тим, як руйнуються українські міста, як багато людей позбавляють щасливого майбутнього. Тому він приєднався до лав ЗСУ, щоб захищати свою Батьківщину. Проте, доля розпорядилася інакше – люблячий син, брат, чоловік та батько, патріот України, зразковий воїн став героєм посмертно.
Максим Мединський загинув 29 квітня 2022 року біля Харкова внаслідок обстрілу окупантів. Йому було лише 33.

6 червня цього року за вагомий внесок у розвиток вітчизняної журналістики та інформаційної сфери, мужність та самовіддачу, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення Росії на територію України, багаторічну сумлінну роботу та високу професійну майстерність він був нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. А 4 липня – орденом Богдана Хмельницького (посмертно) за вірність військовій присязі.

«Ви повинні завжди і за будь-яких обставин залишатися вірними своїй країні. Я вдячний Болградському районному товариству ветеранів АТО за те, що сьогодні меморіальна дошка пам’яті мого сина з’явилася на фасаді закладу, де він навчався», – зазначив на лінійці-реквіємі Сергій Мединський, батько загиблого героя.

Після чого відбулася церемонія відкриття та освячення меморіальної дошки, на якій не просто висічено образ та біографічні дані Мединського Максима. Вона тепер нагадує кожному поколінню учнів навчального закладу про те, яким може бути життєвий шлях, як важливо бути вдячним, любити свою країну і робити її краще. Як це робив Максим Мединський.

Спи спокійно, Максиме!

За інформацією Болградської міської ради