1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: У БОЛГРАДСЬКОМУ...

НОВИНИ ГРОМАД: У БОЛГРАДСЬКОМУ ЛІЦЕЮ №3 ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯ УКРАЇНИ ВІКТОРА ОЦЕРКЛЕВИЧА

«Життя, наче спалах»… Так називалася лінійка, присвячена відкриттю Меморіальної дошки пам’яті випускника Болградського ліцею №3 Оцерклевича Віктора, яка відбулася сьогодні на території навчального закладу.
На заході були присутні не лише учні та педагоги, а й військовослужбовці, родичка загиблого, а також представники Болградської районної громадської організації ветеранів АТО, які виступили ініціаторами встановлення Меморіальної дошки пам’яті Героя України.
Народився Віктор Ярославович Оцерклевич 10 травня 1986 року у Болграді. З 1992-го по 2001 рік навчався у Болградській загальноосвітній школі №3 (нині – ліцей).
«Вже тоді у його характері почали формуватися такі якості, як відповідальність, чесність, принциповість. А ще Віктор був дуже добрим та справедливим. Таким він назавжди залишиться і в нашій пам’яті», – наголосила під час мітингу директорка ліцею Марія Ткач.
Протягом 2015-2016 років Віктор брав участь у антитерористичній операції на сході України. У грудні 2016 року уклав контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України. Служив у 54-й окремій механізованій бригаді. Командував ротою.
Під час російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року Віктор Оцерклевич уже дослужився до звання капітана, був заступником командира механізованого батальйону 17-ї окремої танкової бригади, роблячи все можливе, а часом і неможливе для визволення України, якнайшвидшої Перемоги.
Але 6 квітня 2022 року героїчно загинув поблизу м. Золоте Луганської області.
За особисту мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі 12 квітня 2022 року йому було надано звання Героя України та присуджено орден «Золота Зірка» (посмертно).
Право відкрити Меморіальну дошку на фасаді навчального закладу було надано найкращому учню ліцею. Після цього капелан Банас Тарас освятив її.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблого Віктора Оцерклевича, який назавжди залишиться прикладом патріотизму для нинішнього та наступних поколінь Болградського ліцею №3.
Вічна пам’ять Герою, синові, братові, чоловікові та батькові!

За інформацією Болградської міської ради