1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ВІДБУЛАСЯ ДОВГООЧІКУВАНА...

НОВИНИ ГРОМАД: ВІДБУЛАСЯ ДОВГООЧІКУВАНА ПРЕМ’ЄРА ВИСТАВИ ТЕАТРАЛЬНОЇ СТУДІЇ «ОНГЪЛ»

Вчора, на літній сцені у першому містечку відбулася довгоочікувана прем’єра нової вистави театральної студії «Онг’л» КЗ «Центр культури та дозвілля» – “Маленька українська кУмедія” за мотивами твору українського класика «розстріляного відродження» Миколи Куліша «Як загинув Гуска».

Довгоочікувана, оскільки театральна студія давно не зустрічалася зі своїми театралами. Тому що вистава кілька разів переносилася, але все ж таки відбулася.

Глядачі, а їх зібралося чимало, причому різного віку, розчарованими не залишилися. Їм припала до душі смішна історія про проблеми колишнього чиновника Саватія Гускі, який ніяк не міг видати заміж усіх своїх сімох дочок. Так, є добрий хлопець П’єр, але він один. А ще ці більшовики зі своєю бюрократією.

Публіка із захопленням спостерігала, як із цими проблемами справлявся головний герой Гуска, якого блискуче зіграв відомий Володимир Арабаджи. Йому довелося вчити найбільшу роль, та ще й українською мовою, яку він раніше не вивчав.

Гармонійно проживали свої ролі Яна та Анастасія Дулгер, Валентина Таласімова, Нелі Тарасенко, Яна Тіторова, Ліля Каражова, Микола Ільєв, Валерія Мунтянова та Андрій Станєв.

«Я вдячний кожному зі своїх акторів, які не просто впоралися з ролями, а ще, по суті, стали волонтерами культури. Своєю грою кожен із них продемонстрував, що Болград – це Україна, що Болград – за Україну, що ми вдячні нашим захисникам за ту свободу, яку тут відчуваємо, за можливість збирати людей та дарувати їм віру у краще. Це – вистава-присвята нашим захисникам», – розповів режисер-постановник Серафим Савченко.

До речі, сама вистава була безкоштовною, але кожен із глядачів міг опустити в спеціальну скриньку посильну купюру на допомогу ЗСУ – на придбання дрона. І народ відгукнувся. Було зібрано 3 тисячі гривень.

«Особливе спасибі висловлюю відділу культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради в особі його керівника Жанни Сусліної, директору КЗ «Центр культури та дозвілля» Ользі Коршок та його співробітникам за підримку, а також звукорежисеру Івану Кайряку та спеціальному гостю вистави Олегу Згардану», – додав Серафим Савченко.

У свою чергу, режисера та акторів вистави на сцену піднялася привітати Жанна Сусліна.

«Є приємна звістка: «Онг’л» із цією постановкою найближчим часом вирушить до міста Тополовград (Р. Болгарія), де візьме участь у Міжнародному театральному фестивалі», – повідомила вона.

Загалом, разом – ми, як і раніше, сила!

За інформацією Болградської міської ради