1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ЗРОБЛЕНО ВАЖЛИВИЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: ЗРОБЛЕНО ВАЖЛИВИЙ КРОК У ПОДАЛЬШОМУ РОЗВИТКУ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ НА МІЖНАРОДНОМУ РІВНІ

На минулому тижні сталися дві важливі події для майбутнього Болграду та Болградської громади. Болградський міський голова Сергій Димитрієв прийняв участь у діловій зустрічі з Президентом Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine) Володимиром Щелкуновим, Віцепрезидентом з питань спрощення процедур торгівлі, транспорту та митної справи Олегом Платоновим, Віцепрезидентом з розвитку цифрової економіки та цифрових технологій Сергієм Опря та регіональним представником ІСС Ukraine в Одесі та Одеській області Ілльой Лупоносовим, яка відбулася в Одесі и була присвячена співробітництву та спільнім проєктам регіону.
Підсумком цієї зустрічі стало підписання Меморандума про співпрацю між Українським національним комітетом Міжнародної Торгової Палати ( УНКМТП ІСС Ukraine) Володимиром Щелкуновим та Болградским міським головою Сергієм Дмитрієвим.
«Переконані, що це стало початком плідної співпраці з цікавим для інвестицій регіоном — містом Болград та Болградською ТГ», – підкреслив Володимир Щелкунов після церемонії.
Такі ж сподівання виразив и Болградський міський голова Сергій Димитрієв. І на те є всі підстави.
Відзначимо, що Український національний комітет Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine) – це Провідна Асоціація у сегменті міжнародного співробітництва та партнер для всіх учасників глобального бізнесу, влади та світової спільноти. Ії головна місія полягає в сприянні розвитку міжнародної торгівлі та інвестицій із впровадженням кращих світових практик.
Стратегічні цілі ICC Ukraine – формування позитивного міжнародного іміджу України та створення сприятливого бізнес–середовища для сталого розвитку та процвітання.
Принципові преференції ICC Ukraine – це партнерські взаємини із Національними комітетами Світової організації бізнесу (The World Business Organization ) у 94 країнах світу для сприяння міжнародній торгівлі, опанування нових ринків, пошуку партнерів та залучення інвестицій.
Головний напрямок діяльності ICC Ukraine – міжнародне співробітництво, створення умов для інтеграції українського бізнесу до міжнародної бізнес–спільноти.
Що дає підписаний Меморандум між УНКМТП ІСС Ukraine та Болградською громадою? Це суттєва допомога нашим підприємцям та виробникам в просуванні їх бізнесу на закордоні ринки, а також залучення інвестицій. А розвиток бізнесу, його поширення, як відомо, важлива складова в розвитку усієї громади.
Вже на другий день після підписання Меморандума з УНКМТП ІСС Ukraine, в Болграді відбулася ще одна важлива подія. Це зустріч аграріїв та фермерів Болградщини з Лігою Аграріїв та Фермерів Придунав’я (ЛАФП), яка також є партнером Українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати (ICC Ukraine).
Основною метою заходу стало знайомство, презентація ЛАФП, обговорення ключових проблем та потреб, можливостей співпраці та розвитку. А підсумком – підписання ще одного Меморандума про співпрацю між президентом Громадської спілки «ЛАФП» Сергієм Опря та Болградським міським головою Сергієм Димитрієвим.
«Ліга Аграріїв та Фермерів Придунав’я (ЛАФП) стартує та розпочинає потужний шлях втілення розвитку півдня Одещини в аграрному секторі. Наша основна місія – сприяння виходу з депресивного стану та забезпечення успішного розвитку агропромислової сфери Українського Придунав’я, створивши один з самих заможних регіонів України в найближчі 10 років», – наголосив Сергій Опря.

За інформацією Болградської міської ради