1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ СЛУЖБИ...

ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ТА СЛУЖБ ОТГ РАЙОНУ ЗА 8 МІСЯЦІВ 2022 РОКУ

Під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада, під час якої начальник служби у справах дітей районної військової адміністрації Юлія Ульянова доповіла про підсумки роботи служби у справах дітей районної державної адміністрації та служб ОТГ району за 8 місяців 2022 року. Вона зазначила, що Протягом 8 місяців 2022 року у Болградському районі виявлено 12 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З них влаштовано під опіку-9 дітей та в будинок дитини – 3.

Районна служба у справах дітей веде електронний банк даних дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування за всі служби у справах дітей територіальних громад району.

На кінець серпня 2022 року загальна кількість дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в Болградському районі становить 257 дітей, з них знаходяться під опікою ( піклуванням ) громадян – 141 дитина, в прийомних сім’ях – 40 дітей, в ДБСТ- 38 дітей, в державних дитячих закладах – 22 дитини, в державних професійних навчальних закладах – 7 дітей, в ЦСПР – 9.

Сімейними формами виховання охоплені 85% дітей-сирт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На території Болградського району функціонує 4 ДБСТ в яких виховуються 30 дітей і 29 прийомних сім’ї, в яких виховуються 57 дітей.

Районна служба у справах дітей веде облік дітей, які можуть бути усиновлені. На обліку з усиновлення перебуває 62 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, 1 подружжя перебуває на обліку кандидатів в усиновлювачі.

За звітний період в Болградському районі усиновлено 5 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 2 до 11 років.

Службами у справах дітей створених при територіальних громадах району ведеться банк даних дітей, які опинились в складних життєвих обставинах – 158, а районна служба веде електронний банк даних цих дітей в Єдиної інформаційної системі «Діти».

За звітний період обстежено 346 сімей. Виявлено 32 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах та залишились без батьківського піклування, з них вилучено та влаштовано до центру соціально – психологічної реабілітації дітей –19 дітей, до сім’ї патронатних вихователів – 5 дітей та до дитячих відділень медичних закладів – 8 дітей.

Згідно розпорядження Одеської обласної військової адміністрації від 03.03.2022 року №45/А – 2022 «Про евакуацію дітей, зарахованих до закладів різних типів, форми власності та підпорядкування на цілодобове перебування» та наказу центру соціально – психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації від 01.03.2022 року №9 «Про евакуацію вихованців центру соціально – психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області» 13 дітей у супроводі працівника центру виїхали до м. Радом ( Мазовецьке воєводство, Польща). Діти розміщені у готелі, де створені усі умови для їх утримання та забезпеченні усім необхідним для проживання.

Станом на 05.09.2022 року в центрі перебуває 20 дітей, які перебували у складних життєвих обставинах, документи на всіх дітей готові для евакуації.

У квітні 2022 року службою у справах дітей Болградської районної військової адміністрації за сприянням служби у справах дітей Одеської обласної військової адміністрації отримано велику кількість гуманітарної допомоги, у вигляді памперсів, одягу та взуття. Гуманітарну допомогу розподілено між 10 службами у справах дітей територіальних громад району для надання допомоги вище вказаним категоріям дітей.

З метою оздоровлення дітей у літній період службою у справах дітей Болградської міської ради оздоровлено 40 дітей, у тому числі:
– 25 дітей – виїхали на відпочинок до общини Антоново, Болгарія.
– 15 дітей – виїхали на відпочинок та для участі в освітній програмі з реалізації міжнародних проектів до м. Бургас, Болгарія.

Згідно розподілу та стану реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для
розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа в 2021 році на Болградській район виділено 708,8 тис. грн. для грошової компенсації 2 особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку Болградської міської ради та Теплицької сільських рад.