1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ШТАБУ...

ЗАСІДАННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ШТАБУ З ПИТАНЬ ПІДГОТОВКИ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулось засідання районного оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Болградської районної військової адміністрації – заступник голови штабу Аркадій Радулов доповів про стан готовності об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років.

Також, начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Болградської районної військової адміністрації – заступник голови штабу доповів про стан заготівлі твердого палива (вугілля, дрова, брикети/пеллети) в районі.

Аркадій Радулов зазначив, що головами міських, сільських, селищних рад району розроблено та затверджено плани заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери до роботи в осінньо-зимовий період із зазначенням термінів виконання та відповідальних за виконання.

У Болградському районі 239 об’єктів соціальної сфери. Готовність об’єктів становить 92%. Зазначені об’єкти соціальної сфери опалюються 220 котельнями, а також пічками та електрообігрівачами, з них – 172 твердопаливні.

У рамках підготовки до зимового періоду заплановано капітальний ремонт 5 котелень, заміна 6 котлів, капітальний ремонт 3 котлів, підготовка 0,35 км теплових мереж. Середній відсоток підготовки теплового господарства складає 95,7%.

Для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно 3597,3 т палива, в т.ч. альтернативне (пелети, брикети), у наявності–2722,2 т, що становить 76%.

Тривають тендерні процедури на придбання вугілля в Василівській, Бородінській громадах, планується додатковий тендер на придбання вугілля у Арцизькій міській раді.
Потреба в деревному паливі (дрова) складає 2884,3 м3 , у наявності – 1860,0 м3, що становить 65%. Договори на постачання природного газу з ДП «Нафтогаз Трейдинг» діють до кінця поточного року.

У Болградському районі налічується 137 багатоквартирних будинків (м. Арциз, Болград, смт. Тарутине). Всі будинки переведені на індивідуальне опалення (природний газ, електроенергія). Зі 137 багатоквартирних будинків фактично підготовлено 119, що складає 88%.

На території району послуги з водопостачання, водовідведення надають 24 підприємства всіх форм власності. У м. Болград послуги з водопостачання та водовідведення надає КП «Горводоканал». У м. Арциз – КП «Водоканал». Підприємствами району розроблено плани заходів щодо підготовки до зимового періоду. Середній відсоток готовності водопровідно – каналізаційного господарства складає 95%.

Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах и вулицях у зимовий період міськими, сільськими, селищними радами району заплановано: ремонт 120,25 тис. м2 доріг на загальну суму 13918,3 тис. грн, підготовка 29 одиниць власної спецтехніки, залучення 60 одиниць додаткової спецтехніки та заготівля 1040 т посипного матеріалу та реагентів.

Про вжиття заходів щодо реагування на загрози порушення постачання електричної енергії та природного газу внаслідок можливого пошкодження об’єктів критичної інфраструктури доповіли керівник центру з ремонту та експлуатації розподільчих мереж АТ «ДТЕК «Одеські електромережі» Олексій Гузема, керівник електричних мереж Ізмаїльського регіону АТ «ДТЕК «Одеські електромережі» Валентин Кравченко, головний інженер Болградського УЕГГ АТ «Одесагаз» Сергій Покотило та головний інженер Арцизького УЕГГ АТ «Одесагаз» Руслан Кущ.

Крім того, голови міських, сільських та селищних рад Болградського району доповіли про стан підготовки об’єктів соціальної сфери та житлового фонду, стан підготовки котелень та обладнання, наявність резервного опалення, стан готовності водопровідно-каналізаційного господарства; план дій та ресурсне забезпечення при надзвичайних ситуаціях, план дій у разі зникнення електро/газопостачання, забезпечення видатками, стан закупівлі палива, а також, які проблемні питання виникають під час зазначених заходів.

У завершенні наради очільник району Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів Болградської РВА та головам громад Болградського району.