1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ІРИНА ВЕРЕЩУК ЗВЕРНУЛАСЯ ДО...

ІРИНА ВЕРЕЩУК ЗВЕРНУЛАСЯ ДО КЕРІВНИКІВ ГУРТОЖИТКІВ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до керівників гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб оцінити ситуацію в контексті підготовки до зими та з найгострішими проблемами звернутися до Мінреінтеграції.

«В Україні приблизно 5670 місць компактного проживання ВПО. Це такі собі гуртожитки для переселенців на базі шкіл, санаторіїв, баз відпочинку тощо. Наближається холодна пора року. Ворог обстрілює цивільну інфраструктуру. Наступні 4-5 місяців будуть непростими. Але ми все витримаємо, як ми це робили й раніше», – зазначила Ірина Верещук.

Вона звернулася до керівників гуртожитків для внутрішньо переміщених осіб із закликом:

1. Проаналізувати найгостріші проблеми в контексті підготовки до зими.

2. Обрати дві проблеми, які можна вирішити просто та швидко за допомогою розумних грошей і шляхом державного впливу. Тобто щось купити, щось доставити, щось швидко налагодити. Це має бути щось, що можна зробити протягом двох тижнів максимум. Тобто жодних великих ремонтів, складних інженерних проблем або якихось занадто дорогих закупівель. Це має бути щось, що допоможе людям пережити зиму в місцях компактного проживання. Щось конкретне та реалістичне. Наприклад, ковдри, буржуйки, дрова, пелети, теплий одяг тощо.

3. Написати або зателефонувати до Мінреінтеграції за номером: (096) 058-83-76, чітко повідомивши свої дані, суть проблеми, що та у якій кількості потрібно для її вирішення. Прохання ретельно опрацьовувати свої запити та щоб зверталися безпосередньо керівники закладів.

«Просимо надіслати нам ваші запити до кінця цих вихідних, тобто до 23 жовтня включно. За можливості допоможемо», – підкреслила посадовець.