1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ОСІННІЙ ВИШКІЛ

НОВИНИ ГРОМАД: ОСІННІЙ ВИШКІЛ

Важливим засобом національно-патріотичного виховання дітей та молоді є Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”).

Джури Куреня імені Олександра Топала Тарутинського ліцею під керівництвом виховника Григорія Церковного вихідними провели осінній вишкіл та обговорили підготовку до святкування 14 жовтня – Дня козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників і захисниць Украї́ни.

Після урочистого відкриття до складу Куреня були прийняті нові джури, проведено коло знайомства.

Програма вишколу включала наступні етапи: вибухонебезпечні предмети, вогнева підготовка, спорядження магазину АК, демаскування та встановлення мін, стрільба з лука, тактична підготовка – дії в двійках та дії відділення у наступі.

І звісно була чудова ватра в колі друзів та однодумців, ігри та розваги з м’ячем, чай з лимоном та запечена картопля на вогні.

Енергетика, що йшла від джур, потужні гасла роїв, усмішки та позитив – це те, заради чого був організований вишкіл. Крім того вміння та навички, здобуті під час тренування, прийдуться підростаючому поколінню в нагоді у дорослому житті.

За інформацією Тарутинської селищної ради