1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ТЕАТРАЛЬНА СТУДІЯ...

НОВИНИ ГРОМАД: ТЕАТРАЛЬНА СТУДІЯ “ОНГЪЛ” ПРЕДСТАВИЛА ПРЕМ’ЄРУ ЗВОРУШЛИВОЇ МОНОВИСТАВИ “МІЛЬЙОН ПАРАШУТИКІВ”

Минулої неділі, 16 жовтня у Палаці урочистих подій “Кришталь” відбулася прем’єра моновистави “Мільйон парашутиків” самодіяльної театральної студії “ОнгЪл” КЗ “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради.
Автор п’єси «Мільйон парашутиків» драматургиня Неда Неждана, режисер-постановник Віктор Смірнов, музичне оформлення – Роман Шворак, режисером-постановником виступила керівник студії “ОнгЪл” Сніжана Касім.
Ну а всі ролі у п’єсі блискуче зіграла актриса-переселенка з Миколаєва – Наталья Волошина , яка переїхала до Болграда з родиною, коли у її рідному Миколаєві стало зовсім небезпечно.
Основна діяльність Натальї ніяк не пов’язана з театром, але він завжди займав у її житті особливе місце і вона, як аматор, завжди знаходила час, щоб займатися. Навідь війна не змогла розлучити жінку з мистецтвом. Більше того, сьогодні Наталья Волошина – студентка театрального коледжу.
Прибувши до Болграда, вона насамперед поцікавилася, чи є у місті театр. Так виникло її знайомство з керівником самодіяльної театральної студії “ОнгЪл” КУ “Центр культури та дозвілля” Болградської міськради Сніжаною Касим, яке одразу переросло в плідну співпрацю і результатом якої стала прем’єра. Свій внесок до прем’єри хоч і дистанційно зробили колеги Натальї.
“Нарешті відбулася прем’єра спектаклю “Мільйон парашутиків” у місті Болград, дякую Богові що почув мої молитви і допоміг, дякую режисеру Віктору Смірнову, який займався зі мною он-лайн, студії “Онгъл” Сніжані Касім, що повірила в мене, за підтримку, дуже дякую тим, хто не хотів зі мною працювати ви вдихнули мене на нові цікаві проекти, на які я б раніше не наважилася, дякую чоловіку Олександру Волошину за поміч і терпіння. Розумію що це прем’єра і хоч люди підходили і казали дуже гарні і щирі слова є багато над чим працювати, але ж я достукалася до глядача і на очах були сльози. У виставі розповідь починається 16 жовтня 1941 року, але ж цікаве, я б навіть сказала містичний збіг, і часи які мені подарували на ринку в Болграді не працювали, але на репетиції запрацював маятник, дякую всім за підтримку, усім, усім, а ще Роман Шворак за музичне оформлення” – написала актриса після прем’єри на свої сторінці у Фейсбуці.
А тепер невелика хрестоматія для тих, хто хотів чи сумнівався, але не зміг прийти на прем’єру. За півтори години Наталія Волошина зуміла відтворити одразу кілька ролей жінок різних епох. І це та ще праця!
Це роль героїні Марії Шварц – єврейської 25-річної дівчини, яку розстріляли 1941 року. Відповідно до заповіту, саме її правнучка, щоб отримати значну суму за заповітом, мала прожити один день за останнім днем життя прабаби. Непрості дні.
Сюжет вистави базується на щоденнику, який перед розстрілом в останній день свого життя написала головна героїня Марія Шварц.
Цей щоденник потрапляє до рук сучасної дівчини, у такий спосіб стосується минулого та сьогодення, що у виконанні Натальї Волошиної викликало навіть сльози глядачів. Бо це минуле і сьогодення – вічні цінності, які важливі для кожної людини, незалежно від епохи.” Спасибі вам, ви торкнулися самих глибин душі” – сказала секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко, вручаючи квіти акторці Натальї Волошиній.

За інформацією Болградської міської ради