1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА...

НОВИНИ ГРОМАД: ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА УКРИТТІВ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ

Наявність укриття – це те, що дозволяє сьогодні закладам освіти проводити навчання в офлайн режимі або змішано.
Питання щодо облаштування приміщень, які відповідають вимогам захисних споруд, в закладах освіти, де навчання на даний час проводиться онлайн, знаходиться на постійному контролі керівництва Тарутинської селищної ради.
У дошкільному закладі «Топольок» Тарутинського ліцею все готово для очної роботи старших груп у короткотривалому режимі. При підготовці укриття у дошкільному закладі були враховані рекомендації комісії щодо приведення до готовності відповідного приміщення. Воно забезпечено двома евакуаційними виходами, вхід (вихід) закривається посиленими дверима, які оббиті металом, висота приміщень понад 2 м, є запаси питної води, продуктів харчування, є вентиляція та санвузол, тощо.
Найближчими днями комісія відділу освіти, молоді та спорту селищної ради огляне укриття та після видачі відповідного акту у дошкільному закладі Тарутинського ліцею поновлять роботу дві старші групи.
Активні роботи по облаштуванню укриття, яке знаходиться в безпосередній близькості від закладу освіти, тривають в с.Красне. До них залучені робітники з благоустрою, робітники відділу культури та туризму Тарутинської селищної ради, батьки учнів, які докладають всіх зусиль аби діти в укритті почували себе максимально безпечно та комфортно. На даному етапі ведуться роботи з облаштування другого виходу, ремонту електропроводки, шпаклювання стін.
Облаштованість укриттів та безпека дітей — найголовніше завдання при підготовці освітніх закладів до очної форми роботи.

За інформацією Тарутинської селищної ради