1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗІ...

НОВИНИ ГРОМАД: В АРЦИЗІ РЕАЛІЗОВУЄТЬСЯ ПРОГРАМА З РЕГУЛЮВАННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИН

До міста приїхала організація «Зооконтроль», аби допомогти гуманно вирішити проблему зростаючої чисельності бродячих тварин.

Про це повідомив Арцизький міський голова Сергій Парпуланський на своїй сторінці у Фейсбук.

Напередодні Арцизьке комунальне підприємство “Благоустрій” підписало договір з харківською громадською організацією “Зооконтроль” на проведення стерилізації 100 безпритульних собак.

В рамках проєкту фахівці організації впродовж 10 днів будуть щеплювати відловлених вуличних собак , чіпувати їх та після 2 днів перебування під наглядом спеціалістів їх випускатимуть в міське середовище.

«Якщо тварина не агресивна, ми її відловлюємо руками, в іншому разі доводиться використовувати спеціальний сачок, – розповідає один із ловців. – Далі тварина доставляється на базу, де фахівці здійснюють усі необхідні хірургічні втручання».

Із виловом собак допомагають та координують дії волонтери та місцеві зоозахисники.

Кожного хвостатого пацієнта чипуватимуть спеціальним ідентифікатором – мікрочипом, а також зареєструють в електронній базі виконавця. Ця база в подальшому допоможе арцизським комунальникам чітко ідентифіковувати тварин, проводити облік популяції та контролювати щорічну дату повторної вакцинації тварин від сказу.

“Всіх безпритульних тварин стерилізуємо за кошти місцевого бюджету. Дякую організації «Зооконтроль» за ведення важливої діяльності та депутатам за прийняте рішення”, – підкреслив очільник громади.

За інформацією Арцизької міської ради