1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 17 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Сільськогосподарські підприємства району завершують збирання пізніх зернових культур.  Станом на 17 жовтня  2022 року завершено збирання соняшнику –  намолочено 47,2 тис. тонн з площі 43,6 тис. га. при середній урожайності 10,8 ц/га. Кукурудзи на зерно зібрано на площі 5,0 тис. га, намолочено 6,6 тис. тон. (73,8% від плану) при врожайності 13,1 ц/га. Також сільгосппідприємствами зібрано 15,4 тис. тон. винограду (70,9% від плану)  при врожайності 48,9 ц/га.

 Крім того сільгосппідприємства району завершують  посів озимого ріпаку, на сьогоднішній день посіяно 31,9 тис. га. – 96% від запланованих площ. Також завершується посів озимої пшениці (вже посіяно 81,2%)  та продовжується посів озимого ячменю (52,7% від плану).

Після масштабних ракетних обстрілів російською армією для збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу було прийнято розпорядження про перехід закладів освіти регіону на дистанційний формат навчання.

З понеділка, 17 жовтня 2022 року, продовжується освітній процес за очною, дистанційною або змішаною формами навчання. Заклади, що мають належним чином облаштовані укриття, працюють очно і змішано, ті, які не мають – продовжують онлайн-формат.

Неухильно дотримуємося алгоритму дій під час звучання сигналу “Повітряна тривога”. Розпорядчі документи надіслано на електронні адреси закладів освіти всіх типів і форм власності.

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинского центрів ПМСД.

 Продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

В Болградському районі на обліку перебувають 8155 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 10 583 внутрішньо переміщеним особам  на  суму 93,89 млн. гривень.

Усі внутрішньо переміщені особи, яким не вдалося оформити державну допомогу до 30 квітня через застосунок «Дія», зможуть повторно подати заявку до 1 грудня.

Нагадаємо, щоб подати повторну заявку, необхідно прийти особисто до органу соціального захисту населення та написати ще одну заяву. Або ж надіслати її поштою.

Органи соцзахисту зобов’язані прийняти у людини повторну заяву та розглянути її – навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня.

У разі виникнення проблем у внутрішніх переселенців при поданні заяв чи взятті на облік, звертайтесь до Мінреінтеграції:

• 15-48 – цілодобова гаряча лінія з кризових питань;

• +38 (066) 813-62-39 – гаряча лінія Уповноваженого з питань ВПО.

Крім того повідомляємо, що виплати державної допомоги внутрішнім переселенцям нараховуються тричі на місяць: 3-го, 12-го та 23-го числа, натомість раз в місяць відбувається виплата. Якщо виникають затримки і виплати не надходять понад місяць – це технічні проблеми, які варто усувати якнайшвидше.

Таким громадянам слід звернутися до органу соцзахисту за місцем фактичного перебування та з’ясувати причину. Там зобов’язані вас прийняти – незалежно від того, де саме ви зареєстровані.

Починаючи з 14 жовтня! Бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу можливе ВИКЛЮЧНО через кабінет запитів на бронювання.

Процедура подачі документів для бронювання військовозобов’язаних тепер повністю автоматизована і проходитиме набагато швидше та простіше.

Будьте уважні! Надалі листи, надіслані на електронну адресу Agromobplan2022@gmail.com розглядатися не будуть!!!

Нагадуємо, бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів та виконання мобілізаційних завдань (замовлень).

Одеситам та мешканцям Одеської області доступні всі публічні послуги онлайн порталу державних послуг Дія. Зокрема, на рівні регіону отримання копій цифрових документів за допомогою електронних сервісів Дія.QR забезпечили вже більше 80% медичних закладів.

Це означає, що тепер під час відвідування медичних закладів, які впровадили електронні сервіси шерингу цифрових копій документів з “Дії” можливо використовувати лише смартфон і не потрібно витрачати час та кошти на зайві папери.

Більше інформації та відео вебінару доступні за посиланням https://drive.google.com/…/1gAELnB3fwQxeaGJBVOtljL…/view

Нагадаємо, що наразі Дія надає можливість поділитися такими документами як ID – картка, закордонний паспорт, студентський квиток, посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, страховий поліс транспортного засобу, податковий номер, свідоцтво про народження, довідка переселенця, COVID- сертифікати (зелений та жовтий), e-документ, пенсійне посвідчення.

З листопада в Україні запрацює електронний рецепт на наркотичні та психотропні препарати. Це другий етап у забезпеченні контрольованого відпуску рецептурних препаратів в Україні. Нагадаємо, з серпня за електронним рецептом вже відпускаються антибіотики.

МОЗ дає відповіді на найчастіші питання, що виникають у пацієнтів у зв’язку з нововведенням. Більш детальна інформація за посиланням: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02yaMmTxraLXcCNn9MZXLengKJzMS7MQu7J3xVEdeudbPzgK8B8kUJEhxhgmApekGHl&id=100069389161800

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА