1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 24 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Сільськогосподарські підприємства району завершують збирання пізніх зернових культур.  Станом на 24 жовтня  2022 року завершено збирання соняшнику –  намолочено 47,2 тис. тонн з площі 43,6 тис. га. при середній урожайності 10,8 ц/га. Кукурудзи на зерно зібрано на площі 5,5 тис. га, намолочено 7,3 тис. тон. (80% від плану) при врожайності 13,3 ц/га. Також сільгосппідприємствами зібрано 17,2 тис. тон. винограду (85% від плану)  при врожайності 45,6 ц/га.

 Крім того сільгосппідприємства району завершено  посів озимого ріпаку на площі 32,8 тис. га. Також завершується посів озимої пшениці (вже посіяно 87%)  та продовжується посів озимого ячменю (69% від плану).

Спільним наказом начальника Одеської ОДА та командира військової частини А2393 на території  Одеській області вводяться заходи з енергетичної безпеки умовах правового режиму воєнного стану.

1. Підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності та галузевої залежності, розташованим на території Одеської області до скасування/припинення воєнного стану, або до видачі окремого наказу, в залежності від того яка з цих подій настане раніше:

– не використовувати конструкції зовнішньої реклами для експлуатації яких використовується електрична енергія, як в межах так і по за межами населених пунктів, вітрин та вивісок об’єктів обслуговування, інших об’єктів благоустрою, окрім освітлення вулично- дорожньої мережі, житлових кварталів, та об’єктів охорони здоров’я та освіти;

2. Побутовим споживачам електричної енергії Одеської області:

– з 7.00 до 23.00 обмежити використання електронних приладів з великою енергоміємністю;

– забезпечити максимально економне використання електричної енергії;

– здійснити заходи з теплозбереження та підвищення енергоефективності житлових приміщень.

3. Органам місцевого самоврядування Одеської області в межах повноважень організувати та забезпечити в режимі максимальної економії енергетичної енергії освітлення вулично- дорожньої мережі, житлових кварталів, об’єктів охорони здоров’я та освіти з використанням енергоефективного та енергозберігаючого обладнання.

Болградська районна військова адміністрація розпочинає роботу з благодійною організацією «Благодійний фонд «Ліга добрих справ ЮА» та ініціює збір коштів для військовослужбовців Збройних Сил України.

БО БФ «Ліга добрих справ» заснована у 2022 році, її керівником є Строганов Олексій Олександрович.

Діяльність фонду повністю спрямована на допомогу Україні та охоплює різні напрямки: допомога ЗСУ, ВПО, гуманітарна та інша допомога.

Болградська районна військова адміністрація закликає усіх небайдужих приєднатись до збору коштів. Наша з вами посильна допомога зробить суттєвий внесок у спільну справу – перемогу над ворогом!

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

В районі продовжується освітній процес за очною, дистанційною або змішаною формами навчання. Заклади, що мають належним чином облаштовані укриття, працюють очно і змішано, ті, які не мають – продовжують онлайн-формат.

Неухильно дотримуємося алгоритму дій під час звучання сигналу “Повітряна тривога”. Розпорядчі документи надіслано на електронні адреси закладів освіти всіх типів і форм власності.

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинского центрів ПМСД.

 Продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

В Болградському районі на обліку перебувають 8138 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 10 583 внутрішньо переміщеним особам  на  суму 93,89 млн. гривень.

В усіх управліннях соціального захисту населення відтепер можна оформити допомогу ВПО та довідку для перетину кордону людям з інвалідністю з документами у Дії. Тож не обов’язково мати з собою фізичні документи чи їх копії. Достатньо поділитись необхідними документами у кілька кліків через Дію. Це стало можливим завдяки інформаційним обмінам застосунку Дія та Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Щоб поділитись копією документа, потрібно:

зайти у застосунок Дія,

натиснути на документ, яким потрібно поділитись,

вибрати штрихкод,

надати працівнику управління соцзахисту

зчитати штрихкод,

підтвердити запит на передачу копій документів у застосунку Дія.

21 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції в умовах воєнного стану», що надає можливість в’їзду та законного перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства, крім громадян російської федерації, на підставі посвідки на тимчасове або постійне проживання, строк дії яких закінчився або які підлягають обміну після 24 лютого 2022 року.

Зазначена норма діятиме під час воєнного стану та протягом 30 днів після його припинення або скасування.

Крім того, постановою встановлено, що на період дії воєнного стану, паспорти громадян України у формі картки, терміни дії яких закінчилися під час війни, та паспорти громадян України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартки при досягненні 25- чи 45-річного віку (якщо термін вклеювання фотокартки настав у період воєнного стану), є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Також вищезазначені документи підлягатимуть обов’язковому обміну протягом 30 днів з моменту припинення або скасування в Україні воєнного стану.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА