1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРАЦІВНИКИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ...

ПРАЦІВНИКИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО УПРАВЛІННЯ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРОВОДИТИ ПРОФІЛАКТИЧНІ БЕСІДИ З НАСЕЛЕННЯМ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ

Рятувальники нагадали мешканцям міста Арциз, міста Болград та смт. Тарутино правила пожежної безпеки в побуті, а також правила безпечного обігріву в опалювальний сезон.

З настанням перших холодів чимало українців починають користуватися різними пристроями для обігріву приміщення. Водночас у працівників ДСНС більшає роботи, адже використання обігрівальних приладів неналежним чином часто створює небезпечні пожежні ситуації.

Безперечно, причин через які виникають пожежі в оселях може бути безліч. Вогонь, забутий на газовій плиті, коротке замкнення електромережі, дитячі пустощі з вогнем, незагашена цигарка тощо. Але найчастіше, причиною загорання в холодну пору року стає бажання зігрітися не самим безпечним чином. Використання саморобних обігрівачів, експлуатація пічного опалення без врахування заходів безпеки, обігрівання осель за допомогою газової плити чи навіть халатна недбалість у поводженні з вогнем. Ось ті фактори, які щорічно призводять до пожеж у житловому секторі. І як підсумок – знищене майно, що накопичувалося роками; травмування, а то й зовсім трагічний фінал – загибель людей.

Враховуючи все вищесказане, Болградське районне управління в черговий раз нагадує правила безпечної поведінки під час опалювального сезону:

При користуванні пічним опаленням ЗАБОРОНЕНО:

– розпалювати печі легкозаймистими та горючими рідинами;

– використовувати для обігріву несправні та не відремонтовані опалювальні печі;

– сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали;

– доручати розпалювання печі та нагляд за нею дітям.

Основні рекомендації щодо безпечного користування приладами електроопалення:

– не слід застосовувати для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади;

– електрообігрівач не можна ставити біля завісок або меблів – відстань від пристрою до горючих матеріалів має становити не менше 0,25 м;

– не варто вмикати одночасно багато електроприладів у подовжувач, адже електромережа може не витримати перевантаження;

– слід обмежити доступ маленьких дітей до нагрівальних приладів;

– забороняється використовувати електрообігрівальні прилади для сушіння одягу та інших матеріалів.

Пам’ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!