1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПИТАННЯ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ РОБОТИ...

ПИТАННЯ ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ РОБОТИ ЩОДО РОЗСЕЛЕННЯ ВПО З ІНШИХ РЕГІОНІВ НА ТЕРИТОРІЇ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ РОЗГЛЯДАЛОСЬ ПІД ЧАС АПАРАТНОЇ НАРАДИ

Сьогодні, 04 жовтня, під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада  з  заступниками та керівниками структурних підрозділів Болградської РВА.

Під час апаратної наради Аркадій Радулов, начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології  районної військової адміністрації, доповів про організацію роботи щодо розселення внутрішньо переміщених осіб з інших регіонів на території Болградського району.

Він зазначив, що відповідно до доручення голови начальника Одеської військової адміністрації у Болградському районі необхідно додатково розмістити 7 тис. переселенців.

На виконання розпорядження проведено низку заходів з координації дій громад на території району з метою забезпечення  додаткових місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Станом на 29 вересня 2022 року у Болградському районі можливо розмістити 3387- ВПО.

В Арцизькій міській раді заплановано 1509 місць для розміщення ВПО, готових до проживання всього 135 місць, що становить 19% від загальної кількості вільних місць і 9% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Болградській міській раді заплановано 1242 місця для розміщення ВПО, готових до проживання всього 108 місць, що становить 83% від загальної кількості вільних місць і 9% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Бородінській селищній раді заплановано 752 місця для розміщення ВПО, готових до проживання всього 35 місць, що становить 9% від загальної кількості вільних місць і 5% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Василівській сільській раді заплановано 554 місця для розміщення ВПО, готових до проживання всього 71 місце, що становить 12% від загальної кількості вільних місць і 13% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Городненській сільській раді заплановано 706 місць для розміщення ВПО, готових до проживання всього 80 місць, що становить 54% від загальної кількості вільних місць і 11% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Криничненській сільській раді заплановано 206 місць для розміщення ВПО, готових до проживання всього 57 місць, що становить 32% від загальної кількості вільних місць і 28% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Кубейській сільській раді заплановано 454 місця для розміщення ВПО, готових до проживання всього 274 місця, що становить 95% від загальної кількості вільних місць і 60% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Павлівській сільській раді заплановано 246 місць для розміщення ВПО, готових до проживання всього 56 місць, що становить 50% від загальної кількості вільних місць і 23% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Теплицькій сільській раді заплановано 264 місця для розміщення ВПО, готових до проживання всього 173 місця, що становить 66% від загальної кількості вільних місць і 66% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

В Тарутинській селищній раді заплановано 1067 місць для розміщення ВПО,  готових до проживання 439 місць, що становить 76% від загальної кількості вільних місць і 41% від визначеної Болградською військовою адміністрацією потреби.

Також необхідна закупівля ліжок у кількості 1794 шт. та постільної білизни 2755 комплектів. Триває робота з пошуку та підготовки житла для ВПО та заготівлі твердого палива.

Болградська районна військова адміністрація просить Вас не бути байдужими до долі людей, які на сьогоднішній день вимушені залишити свої домівки, щоб зберегти своє життя! Якщо у Вас є можливість прийняти у власній оселі внутрішньо переміщених осіб, або розмістити їх в приміщеннях своїх організацій та установ, просимо Вас звернутися до керівників своїх старостатів або громад.