1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОЙШЛА...

У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОЙШЛА НАРАДА ЩОДО ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ НАПОВНЕННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

20 жовтня 2022 року під головуванням заступника начальника Болградської РВА Дмитра Дімитрова спільно з начальником фінансового відділу Болградської РВА Павлом Синельниковим та фахівцями фінансового відділу Болградської РВА пройшла селекторна нарада щодо вирішення проблемних питань наповнення місцевих бюджетів з головами та начальниками фінансових управлінь громад Болградського району.
Також у нараді взяли участь начальник Південного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС в Одеській області Анастасія Узун та начальник Південного відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС в Одеській області Василь Желясков.
Під час наради було проаналізовано виконання доходної частини бюджетів громад за вересень 2022 року. Також обговорювалось підсумки проведеної роботи щодо наповнення місцевих бюджетів у жовтні 2022 року та озвучені прогнозні показники виконання доходів за жовтень поточного року.
Начальник фінансового відділу Болградської РВА Павло Синельников зазначив, що до місцевих бюджетів Болградського району за вересень 2022 року (без урахування трансфертів) надійшло 71 167,0 тис. грн., виконання склало 142,0% до плану додатково отримано 21 053,6 тис. грн. темп росту складає 123,9%, або зростання відповідно до вересня минулого року на 13 737,0 тис. грн. Виконано 4 з 5 основних планових показників виконання бюджету, та 8 з 10 громад виконали бюджет в цілому за місяць.
Виконали план за вересень 8 громад: Арцизька, Болградська, Василівська, Городненська, Криничненська, Павлівська, Тарутинська та Теплицька.
Не забезпечено виконання планових показників за вересень місяць у Бородінській та Кубейській ОТГ.
Більш детально Павло Анатолійович зупинився на оплаті за землю (що складає від загального обсягу доходів 25,5%) та єдиному податку (що складає від загального обсягу доходів 14,4%).
Надходження по платі за землю за 9 місяців складає 128 225,2 тис. грн., відсоток виконання складає 100,5%.
Виконали план по платі за землю Арцизька, Болградська, Павлівська та Теплицька громади.
Бородінська, Василівська, Городненська, Криничненська, Кубейська та Тарутинська громади цей від надходжень не виконали.
Всього недоотримано плати за землю по цім громадам на суму 10 368,9 тис. грн.
Єдиний податок – надійшло 72 566,6 тис. грн., відсоток виконання до розпису складає 89,1%.
Виконали план по єдиному податку дві громади – Криничненська та Павлівська.

Арцизька, Болградська, Бородінська, Василівська, Городненська, Кубейська, Тарутинська та Теплицька громади цей від надходжень не виконали.
Всього недоотримано єдиного податку по цім громадам на суму 9 246,5 тис. грн.
Представниками Південного відділу Головного управління ДПС в Одеській області були надані роз’яснення щодо сплати єдиного податку підприємцями I та II групи. Також вони зазначили, що єдиний податок IV групи сільськогосподарських підприємств надійде до бюджетів громад до кінця поточного місяця у обсягах, передбачених діючим податковим законодавством. Це значно поповнить бюджети місцевих громад.
Крім того, представники Південного відділу Головного управління ДПС в Одеській області звернули до громад з пропозицією включення їх фахівців до роботи комісій з питань наповнення місцевих бюджетів у кожній громаді.
У завершенні наради присутні обговорили проблемні питання, з якими вони стикаються під час наповнення місцевих бюджетів та сплати податків та зборів.