1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВИКОНАННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ  ГРОМАД...

ВИКОНАННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ  ГРОМАД РАЙОНУ ЗА ВЕРЕСЕНЬ 2022 РОКУ РОЗГЛЯДАЛОСЬ НА АПАРАТНІЙ НАРАДІ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні під час апаратної наради начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури розглядалось питання виконання дохідної частини громадами Болградського району за вересень 2022 року.  З цього питання доповів начальник відділу фінансів Болградської РВА Павло Синельников. Він  зазначив що, до місцевих бюджетів  Болградського району за вересень 2022 року (без урахування трансфертів) надійшло 71 167,0 тис. грн., виконання склало  142,0%. Виконали план за вересень 8 громад.

ПДФО (43 043,7 тис.грн) виконано по Болградському району на 170,6 %. Виконали план по надходженню ПДФО за вересень вісім громад.

Надходження по платі за землю (17 819,7 тис. грн) виконано по Болградському району на 141,2%. Виконали план по платі за землю 9  громад.

Надходження єдиного податку (7 836,4 тис. грн) – виконано по Болградському району на 73,8%. Виконали план по єдиному податку три громади району.

Надходження акцизного податку (роздрібна торгівля підакцизними товарами) (815,4 тис.грн)  по Болградському району виконано на 167,4%. Шість громад Болградського району цей показник  виконали.

Надходження податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (438,3 тис. грн.) виконано по Болградському району на 190,1 %. Чотири з десяти громад виконали план по надходженню податку на нерухоме майно.

Також Павло Анатольович зазначив, що у зв’язку з розблокуванням портів Одеської області значно зросли об’єми реалізації сільськогосподарської продукції. Це дає можливість сільгосппідприємствам сплачувати податки до місцевих бюджетів. У вересні поточного року громадами Болградського району виконано 4 з 5 основних планових показників виконання бюджету, та 8  з 10 громад виконали бюджет в цілому за місяць. Порівняно з попереднім місяцем та за темпом росту відносно вересня 2021 року спостерігається позитивна динаміка.