1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАХИСНИКІВ, ЗАХИСНИЦЬ ТА ВОЛОНТЕРІВ...

ЗАХИСНИКІВ, ЗАХИСНИЦЬ ТА ВОЛОНТЕРІВ ПРИВІТАЛИ ЗІ СВЯТОМ

В історії нашої Батьківщини є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – важлива дата, вона поєднує в собі великі свята: свято Покрови Пресвятої Богородиці,  День українського козацтва та День захисників та захисниць України.

Цьогоріч, через повномасштабне вторгнення росії, це свято для кожного українця набуло нового значення.

З цієї нагоди керівництво району та Болградської громади провели захід аби відмітити захисників та волонтерів Болградщини.

На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять воїнів, славних синів України, котрі полягли в боях за Незалежну та єдину Україну, поклавши своє життя заради миру та спокою в країні.

З повагою та шаною усіх присутніх вітали начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв та голова Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань Артем Булгару.

За відмінне виконання обов’язків в умовах воєнного стану, участь у національному спротиві проти збройної агресії російської федерації проти суверенітету України, нестримне прагнення до Перемоги, мужність, честь, силу і відвагу  та з нагоди Дня захисників і захисниць України представники влади нагородили військовослужбовців району.

За активну громадську позицію, організацію налагодженої роботи Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській районній військовій адміністрації, широкий розвиток волонтерського руху в Болградському районі, всебічну підтримку військових формувань району та з нагоди Дня захисників і захисниць України керівники району, громади та голова Координаційного штабу нагородили волонтерів Болградщини.

«Схиляємо голови перед мужністю Героїв, які віддали життя, захищаючи Україну. У цей день я дякую всім, чия мужність і звитяга є зразком самовідданості та патріотизму. Всім, хто сьогодні зі зброєю в руках боронять нашу землю від російського агресора. Всім волонтерам, які стали своєрідними «мирними воїнами» і надійними захисниками в тилу. Усім борцям за українську Незалежність – від козацьких часів і до сьогодні, які присвятили свої життя служінню українському народу. Слава Україні. Героям слава!», – зазначив начальник Болградської РВА Геннадій Васильович.