1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ШТАБУ...

ЗАСІДАННЯ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОННОГО ШТАБУ З ПИТАНЬ ПІДГОТОВКИ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

05 жовтня 2022 року  очільник району Геннадій Бамбура провів чергове  засідання районного оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років з головами громад Болградського району.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Болградської районної військової адміністрації – заступник голови штабу Аркадій Радулов доповів про готовність об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної    сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років станом на 05 жовтня 2022 року.

Він зазначив, що у Болградському  районі 239 об’єктів соціальної сфери. Зазначені об’єкти соціальної сфери опалюються 220 котельнями,  а також  пічками та електрообігрівачами, з них 172 – твердопаливні. Готовність теплового господарства  100%. Для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно 3479,3 т. палива, в т.ч. альтернативного палива (пелети, брикети), у наявності – 2962,4 т., що становить 85%. Потреба в деревному паливі (дрова) складає  2884,3 м3 , у наявності – 2076,0 м3, що становить 72%.

У Болградському районі налічується 137 багатоквартирних будинків (м. Арциз, Болград, смт. Тарутине). Всі будинки переведені на індивідуальне опалення (природний газ, електроенергія). Усі  багатоквартирні будинки підготовлено до опалювального сезону.

Водопровідно-каналізаційне господарство також повністю готово до ОС.

Основним питанням засідання штабу було питання підготовки дорожньо-мостового господарства до осінньо-зимового періоду 2022-2023 років.

У Болградському районі, після укрупнення районів, створилась дуже розгалужена мережа автомобільних доріг загального користування. Загальна протяжність доріг загального користування державного та місцевого  значення приблизно 955 км.

Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах і вулицях у зимовий період міськими, сільськими, селищними радами району   підготовлено 90 % власної спецтехніки ( із загальна кількість 29 одиниць), заготовлено  765 тон посипного матеріалу та реагентів (70%),  з 1097  тон запланованих.

Опираючись на досвід минулих років, Болградська районна військова адміністрація розпочала роботу з координації дій з підготовки заходів у випадку  несприятливих погодних умов на дорогах Болградського району.

Для забезпечення проїзного стану доріг Болградського району в зимовий період необхідна злагоджена співпраця підрядних організацій, міських, сільських, селищних рад, та суб’єктів господарювання на відповідних територіях тому необхідне обговорення зазначеного питання для координації дій усіх  суб’єктів.

Під час засідання штабу заступник начальника ДП  «Служба автомобільних доріг в Одеській області» з експлуатаційного утримання – Ігор Краснорудський, заступник директора ДП «Служба місцевих доріг» Олександр Сурмай та начальники дільниць ТОВ «Автомагістраль-Південь» Микола Козак та ТОВ «Евродор» Іван Волков обговорили порядок реагування  під час несприятливих погодних умов на дорогах Болградського району, а також про  наявність техніки та інших ресурсів, яка буде залучена для ліквідації наслідків можливих негод на дорогах району.

Головний спеціаліст відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Болградської РВА Яна Бородіна доповіла про створення реєстру(окремо по кожній громаді) сил та засобів, які можуть бути залучені для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій протягом осінньо-зимового періоду 2022-2023 років.

Вона зазначила, що у Болградському районі передбачено 52 стаціонарні пункти обігріву, які зможуть розгорнутися під час несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2022-2023 років. А також доповіла про наявність техніки в районі, яка може залучатися на ліквідацію можливих надзвичайних ситуацій (подій), характерних для осінньо-зимового періоду 2022-2023 років.

У завершенні наради очільник району Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів Болградської РВА  та головам громад Болградського району.