1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ПРОВІВ АПАРАТНУ...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ПРОВІВ АПАРАТНУ НАРАДУ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада з заступниками та  керівниками структурних підрозділів Болградської РВА.

Про стан захисних споруд цивільного захисту на території Болградської ОТГ доповів перший заступник голови Болградської міської ради Андрій Гарвалов. Також з цього питання доповів начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної військової адміністрації Сергій Забуга. Він зазначив, що на території Болградської  міської ради є 12 ПРУ, 9 найпростіших споруд для колективного укриття населення та найпростіші споруди для індивідуального укриття членів сім’ї чи групи людей (приватні погреби, підвали, тощо).

Зазначимо, що в Болградській ОТГ відсутні підземні паркінги, тунелі, підземні переходи та майже 80% населення проживає в приватному секторі та одноповерхових будівлях.

 За період з початку агресії російської федерації проти України жодна ЗСЦЗ (без врахування шкіл і садочків) до укриття населення взимку (обігрівачі, конвектори, пічки, тощо не придбано, не збудовано) не готова.

Начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура зазначив,  що утримання та забезпечення готовності ЗСЦЗ до використання за призначенням є актуальним та надважливим. Тому він рекомендував голові Болградської міської ради, керівникам підприємств, установ, організацій, які перебувають на території Болградської ТГ незалежно від форм власності і господарювання, на балансі яких знаходяться захисні споруди, забезпечити їх належний технічний стан і готовність до укриття населення, а також збільшити фонд ЗСЦЗ.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у районній військовій адміністрації та органах місцевого самоврядування Болградського району протягом 9 місяців 2022 року доповіла Ірина Пельтек, начальник відділу документообігу та контролю апарату районної військової адміністрації.

Начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг районної військової адміністрації Домнікія Кучеровська доповіла про результати моніторингу стану надання адміністративних послуг населенню на території Болградського району за 9 місяців 2022 року. Вона зазначила, що з початку 2022 року у Болградському районі функціонували 7 центрів надання адміністративних послуг, 3 з яких трансформовані в ЦНАП органів місцевого самоврядування відповідних адміністративних центрів колишніх районів (Арцизька, Болградська міські та Тарутинська селищна ради) і чотири новоутворених центри (Бородінська селищна та Василівська, Кубейська, Теплицька сільські ради). У 2022 року утворено ще один ЦНАП у Павлівській сільській раді, який почав працювати з червня місяця. В Городненській та Криничненській сільських радах до сьогодні вони не створені.

За результатами проведеного аналізу організації діяльності центрів встановлено, що всіма ЦНАП оновлено власні Переліки адміністративних послуг, з урахуванням приміток. За даними проведеного моніторингу, за 9 місяців 2022 року ЦНАП Болградського району надали 35377 адміністративних послуг, питома вага послуг, суб’єктом надання яких є органи місцевого самоврядування, складає 82,9% , кількісний показник – 23920 послуг.  По даному питанню начальник Болградської РВА надав доручення керівнику відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг провести відповідну роботу з Городненською та Василівською сільськими радами щодо створення ЦНАПів.

Про санаторно-курортне оздоровлення пільгової категорії населення Болградського району за 9 місяців 2022 року доповів Олександр Рожков, начальник управління соціального захисту населення районної військової адміністрації. Він зазначив, що в управлінні соціального захисту населення Болградської районної державної адміністрації (далі Управління) для безкоштовного санаторно-курортного оздоровлення перебувають на обліку 403 осіб.

Управлінням за 9 місяців 2022 року, укладено 12 трьохсторонніх договорів з санаторно-курортними закладами та особами на загальну суму 90 910,00 грн., а саме: 2 особи з інвалідністю внаслідок війни, які приймали участь у проведенні антитерористичної операції, на суму 27 762,00 грн. та 10 осіб з інвалідністю загального захворювання та з дитинства на суму 63 148,00 грн..

Управлінням за 9 місяців 2021 року, укладено 53 трьохсторонніх договорів з санаторно-курортними закладами  та особами на загальну суму – 588 651,50 грн., а саме:

  • 11 учасників бойових дій та 4 особи з інвалідністю внаслідок війни, які приймали участь у проведенні антитерористичної операції, на суму 216758,50 грн.;
  • 28 осіб з інвалідністю загального захворювання та з дитинства на суму 227088,00 грн.;
  • 1 супроводжуюча особа на суму 6966,00 грн.;
  • 4 особи з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку на суму 100660,00 грн.;
  • 5 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1 категорії, на суму 37179,00 грн.

Згідно кошторису забезпечення путівками на санаторно-курортне лікування пільгових категорій громадян на 2022 рік, заплановано 101 223,0 грн.

У завершенні апаратної наради начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів Болградської РВА.