1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 07 ЛИСТОПАДА  2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Сільськогосподарські підприємства району завершують збирання пізніх зернових культур.  Станом на 07 листопада  2022 року завершено збирання соняшнику, кукурудзи на зерно зібрано на площі 6,5 тис. га, намолочено 8,88 тис. тон. (95% від плану) при врожайності 13,7 ц/га. Також сільгосппідприємствами завершено збирання винограду. Зібрано  19,7 тис. тон. винограду при врожайності 45,0 ц/га.

 Крім того сільгосппідприємства району завершено  посів озимого ріпаку на площі 32,8 тис. га. Також завершується посів озимої пшениці (вже посіяно 92,7% від запланованої площі)  та посів озимого ячменю (87% від плану).

05 листопада начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко з робочим візитом відвідав Арцизьку громаду Болградського району. В рамках робочої наради з представниками Болградської районної військової адміністрації, Арцизької міської ради, депутатами та підприємцями району та міста обговорили ключові проблемі питання щодо якісного водопостачання в м. Арциз, будівництва очисних споруд, щоб уникнути в подальшому підтоплення територій сіл і оптимізацію роботи залізничних переїздів для уникнення утворення заторів на автошляхах.

Болградська районна військова адміністрація продовжує  роботу з благодійною організацією «Благодійний фонд «Ліга добрих справ ЮА» та проводить  збір коштів на придбання дрону, який укомплектовано  тепловізором  для військовослужбовців Збройних Сил України. З 20 жовтня до сьогодні вже зібрано 95341 грн.

Болградська районна військова адміністрація закликає усіх небайдужих приєднатись до збору коштів. Наша з вами посильна допомога зробить суттєвий внесок у спільну справу – перемогу над ворогом!

В районі продовжується освітній процес за очною, дистанційною та змішаною формами навчання. Заклади, що мають належним чином облаштовані укриття, працюють очно і змішано, ті, які не мають – продовжують онлайн-формат.

Неухильно дотримуємося алгоритму дій під час звучання сигналу “Повітряна тривога”. Розпорядчі документи надіслано на електронні адреси закладів освіти всіх типів і форм власності.

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинського центрів ПМСД.

 Продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

В Болградському районі на обліку перебувають 8198 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 10 597 внутрішньо переміщеним особам  на  суму 96,03 млн. гривень. В усіх управліннях соціального захисту населення продовжується робота з  оформлення допомоги ВПО.

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у листопаді 2022 року:

В УКРАЇНІ З 14 ГРУДНЯ МОЖНА БУДЕ РЕЄСТРУВАТИ АВТО ЧИ ОФОРМИТИ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ПЛАСТИКОВИХ БЛАНКІВ

Електронні варіанти документів, тобто Е-посвідчення водія та Е-свідоцтво про реєстрацію транспортних, засобів можуть стати єдиними наявними у людини документами, що дають право керувати транспортними засобами. Якщо раніше при реєстрації авто або при отриманні посвідчення водія обов’язковим було оформлення бланків цих документів, то від середини грудня можливо буде від бланків зовсім відмовитись.

У ДІЇ ЗʼЯВЛЯТЬСЯ НОВІ ЦИФРОВІ ДОКУМЕНТИ — ДИПЛОМИ ПРО ОСВІТУ ТА ШКІЛЬНІ АТЕСТАТИ.

Документи в смартфоні замість паперових зможете використати у всіх життєвих ситуаціях: при працевлаштуванні, вступі до університету або оформленні в службі зайнятості.

З 1 ЛИСТОПАДА ЗМІНИЛАСЯ ВАРТІСТЬ НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ У СФЕРІ МІГРАЦІЇ

Під час дії воєнного стану за нетермінове оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон вартість адміністративної послуги не збільшується.

Відтепер вартість вказаних документів складає:  

паспорт громадянина України (ID-картка):

  • вперше – безкоштовно;  
  • до 20 робочих днів – 450 грн. (126 грн. – вартість адмінпослуги та 324 грн. – вартість бланка);  
  • до 10 робочих днів – 820 грн. (496 грн. – вартість адмінпослуги та 324 грн. – вартість бланка);  
  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон: до 20 робочих днів – 856 грн. (352 грн. – вартість адмінпослуги та 504 грн. – вартість бланка); 
  • до 7 робочих днів та до 3 робочих днів у разі наявності підстав – 1496 грн. (992 грн. – вартість адмінпослуги та 504 грн. – вартість бланка); 
  • посвідка на тимчасове проживання: 1258 грн. (452 грн. – вартість адмінпослуги та 432 грн. – вартість бланка, 34 грн. – державне мито, 340 грн. – адміністративний збір);
  • посвідка на постійне проживання: 1013 грн. (496 грн. – вартість адмінпослуги та 432 грн. – вартість бланка, 85 грн. – державне мито);
  • посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон: 5337 грн. (452 грн. – вартість адмінпослуги та 4800 грн. – вартість бланка, 85 грн. – державне мито).

Крім того, змінилася вартість оформлення ряду інших документів, якими документують іноземців та осіб без громадянства в Україні.

УДОСКОНАЛЕНО РОБОТУ ЕЛЕКТРОННОГО КАБІНЕТУ БРОНЮВАННЯ ПРАЦІВНИКІВ АГРОСЕКТОРУ

Удосконалено процедуру подачі заявок через електронний кабінет запитів на бронювання військовозобов’язаних.

Відтепер непотрібно повторно заповнювати форми, якщо запит було відхилено і його потрібно виправити та подати заново.

УРЯД СПРОСТИВ ПРОЦЕДУРУ ПРОДОВЖЕННЯ ТЕРМІНУ ДІЇ ЗАКОРДОННОГО ПАСПОРТА ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ ТА ВНЕСЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ДІТЕЙ

З 1 листопада 2022 року українці, які вимушено перебувають за кордоном внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, зможуть тепер більш оперативно продовжувати в українських дипломатичних установах строк дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон, а також вносити відомості про дітей до паспортів батьків (законних представників).

Продовження строку дії паспорта та внесення даних про дітей здійснюватимуться в день звернення на безоплатній основі.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА