1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ БФ «КАРІТАС ОДЕСА...

ПРЕДСТАВНИКИ БФ «КАРІТАС ОДЕСА УГКЦ» ПРОВЕЛИ ЧЕРГОВУ ЗУСТРІЧ З ВПО БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ

17 листопада 2022 року в Болградській РВА пройшла зустріч представників благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ» з внутрішньо переміщеними особами Болградської громади.

Перший заступник начальника Болградської РВА Денис Байлук спільно з заступником начальника Болградської РВА Вячеславом Куликом поспілкувались з представниками «Карітас Одеса УГКЦ» стосовно можливості реалізації проекту Care4U – Програма ” Людська Гідність” в громадах Болградського району.

Зустріч була організована з метою допомоги реєстрації внутрішньої переміщених осіб для отримання благодійної грошової допомоги на зимування ( фінансова допомога на покриття збільшених видатків на зимовий період) в рамках проекту Care4U- Програма ” Людська Гідність” . Стабілізаційна допомога для ВПО в Одеській області, який реалізується за фінансової підтримки Карітасу Швейцарії, Швейцарської агенції з розвитку та кооперації (SDC), організації «Швейцарська солідарність (Swiss Solidarity) та нідерландської організації «Cordaid».

Крім того, в рамках проекту, ВПО отримали гуманітарну допомогу у вигляді постільної білизни.

Сьогодні представники благодійного фонду спілкувались з ВПО, які прийшли на зустріч, та надавали їм психологічну допомогу. Кейс-менеджери в свою чергу надали консультації стосовно соціальних питань внутрішньо переміщеним особам Болградської громади.

Проект передбачає надання фінансової допомоги людям, що евакуювалися з територій окупованих після 24 лютого 2022 року чи зон активних бойових дій. Допомога буде надаватись у розмірі – 22000 грн. на родину та нараховуватись на банківський рахунок одного з членів сім’ї.

Отримати зазначену грошову допомогу можуть тільки ті, хто не отримував грошову допомогу від інших благодійних організацій упродовж останніх 3 місяців. Допомога надається тим ВПО, що належать щонайменше до одного з таких критеріїв вразливості:

– Люди з інвалідністю (1 та 2 групи);

– Самотні люди похилого віку (60 років і старше);

– Багатодітні сім’ї (3 і більше неповнолітніх дітей);

– Одинокі батьки/опікуни (проживають разом з дітьми);

– Вагітні/годуючі матері (діти до 3 років);

– Важкохворі.

Болградська районна військова адміністрація висловлює щиру подяку БФ «Карітас Одеса УГКЦ» за матеріальну, соціальну допомогу та психологічну підтримку, яку вони надають внутрішньо-переміщеними особами Болградського району.