1. /
  2. Новини
  3. /
  4. Шановні виноградарі та винороби...

Шановні виноградарі та винороби Болградського району!

 

Виноградна лоза – біблійний символ життя і духовності. Добре вино – як результат угоди між Богом і людиною: Бог дає передумови для народження доброго вина, а людина зобов’язується важкою працею створити це вино. У кожному келиху справжнього вина і коньяку – любов та мудрість. У кожному – досвід і відданість наших майстрів виноробної справи.

Сьогодні ми відзначаємо День виноградаря та винороба. Це свято дуже символічне для Болградщини, тому що майже у кожному дворі росте виноград і виробляється вино вже протягом багатьох років.

Сьогодні чудова нагода подякувати тим, хто живе цим прекрасним мистецтвом і з відповідальністю розвиває свою справу у рідному краї. Болградщина славиться своїми досягненнями в виноградарській галузі, яка є однією з пріоритетних галузей сільськогосподарського виробництва регіону та забезпечує значні надходження до державного і місцевих бюджетів.  Тут зосереджено 41% усіх виноградних насаджень Одещини та щороку вирощується більше 39% винограду від загального валового збору в області.

Радий вітати всіх, хто дбайливо вирощує виноград і створює справжнє бессарабське  вино! Вітаю виноробів, які несуть славу болградського вина по всій Україні і далеко за її межі протягом багатьох років.

Успіх будь якої болградської виноробні – це завжди успіх всієї  Болградщини, виноробства області  та галузі виноградарства загалом!

Тому бажаю всім виноградарям та виноробам  доброї погоди для гарного винограду, повних бочок добротного виноградного вина, якого вистачить і для добрих друзів, і для багатьох покупців. І звичайно – здоров’я, сил і наснаги створювати цей унікальний продукт і надалі.

Хай буде щедрою лоза! Зі святом!

Слава Україні!

Голова

Начальник Болградської                                                             

райдержадміністрації                                                                               Геннадій БАМБУРА