1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДІ ПРОЙШОВ ЯРМАРОК...

У БОЛГРАДІ ПРОЙШОВ ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ

За сприянням Болградської районної військової адміністрації, сьогодні 16 листопада 2022 року Болградська та Арцизька районні філії Одеського обласного центру зайнятості провели МАРАФОН «ЯРМАРОК ВАКАНСІЙ».
Зазначений захід відбувся у м. Болград в приміщенні Будинку культури, в якому взяли участь начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура, заступник начальника Болградської РВА Дмитро Дімитров, в.о. директора Болградської районної філії Одеського обласного центру зайнятості Ольга Касап, керівники структурних підрозділів Болградської РВА та Болградської районної філії ООЦЗ, роботодавці, що мають потребу у працівниках та шукачі роботи.
Ярмарок вакансій – це можливість працевлаштуватися для тих, хто шукає роботу. Представники роботодавців пропонують різні варіанти працевлаштування та оголошують вимоги до осіб, які потребують працевлаштування.
Як зазначив начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, питання працевлаштування та зайнятості населення знаходяться на постійному контролі в Одеській ОДА, Болградській РДА, міських, сільських та селищних радах нашого району. В цей дуже складний час для нашої країни особлива увага приділяється людям, які залишились не тільки без роботи, та й взагалі без притулку. Незважаючи на те, що основна галузь економіки в районі – це сільське господарство, де немає великих промислових підприємств, тому спеціалісти районної державної адміністрації спільно з міськсільрадами, роботодавцями та відділеннями районних філій центрів зайнятості постійно працюють над поповненням бази даних вакансій. Дуже сподіваємось, що всі хто сьогодні приєднався до Марафону: роботодавці та особи, які потребують працевлаштування знайдуть порозуміння. Та за результатами спільної роботи роботодавці отримають працівників, а люди, які шукають роботу – гідну оплачувану роботу.
Вакансії на ярмарку пропонували: ФОП «Русєва Н.Д.», Філія ООО «Велес» ТМ «Колонист», ПП «Стілітек», АТ «Одесагаз», НПФ «Екофарм», ПРАТ «Харчовик», Болградська ЦРЛ, КП «Горводоканал» та Болградська міська рада. Роботодавці детально розповіли про існуючі вакансії та вимоги для претендентів на працевлаштування.
В.о. директора Болградської районної філії Одеського обласного центру зайнятості Ольга Касап доповіла, що станом на 16 листопада на обліку в Болградській районній філії ООЦЗ перебуває 667 безробітних, з них 23 внутрішньо переміщених осіб. На сьогоднішній день існує 37 вакансій. Завдяки цьому заходу ми отримали додаткові вакансії та сподіваємось на те, що більш з них будуть укомплектовані нашими безробітними.
Зазначимо, що станом на 14 листопада на території Болградського району зареєстровані 8176 ВПО. З них 3011осіб працездатного віку. З метою прискорення адаптації внутрішньо переміщених осіб та підвищення рівня зайнятості серед населення Кабінет Міністрів України з квітня запровадив програму стимулювання бізнесу приймати на роботу ВПО. За кожного працевлаштованого з числа переселенців держава виплачує підприємцю компенсацію у розмірі 6500 грн. протягом двох місяців.
Також під час ярмарку фахівці Болградської районної філії Одеського обласного центру зайнятості запропонували присутнім безробітним отримати нову професію або підвищити свою кваліфікацію. Це можливо зробити у Центрі професійної технічної освіти, де можливо отримати більш 40 робітничих професій та можливість неформального навчання за фахом кухар. Усі бажаючі мають змогу звернутися до районних філій Одеського обласного центру зайнятості для тримання більш детальної інформації.
Наприкінці заходу роботодавці та шукачі роботи провели співбесіди та обмінялись контактами.