1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ...

В БОЛГРАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура та керівництво районної та міської ради, взяли участь у жалобному заході до Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів, який відзначається цього року 26 листопада.

На передодні відбулося урочисте покладання квітів до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору, що розташований на Болградському міському кладовищі. Учасники заходу поклали квіти та хвилиною мовчання вшанували загиблих від голоду земляків.

26 листопада о 16:00 по всій Україні відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, а о 16:01 стартує загальнонаціональна акція “Запали свічку”. В умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку» та закликати українців і людей по всьому світу засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Кожен бажаючий може долучитися до вшанування пам’яті загиблих і встановити свічку на своєму підвіконні.

Голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших подій за всю історію України. За весь час Голодомору загинуло близько чотирьох мільйонів людей. Половина загиблих була у віці від 6 місяців до 17 років.

Через дев’ять десятиліть після Голодомору-геноциду проти українців, росія знову застосовуює методи геноциду. Майже дев’ять місяців повномасштабної війни засвідчили: здійснюючи вторгнення, росія має на меті знищити українську націю як таку. Знищити українську ідентичність, культуру, мову. Для цього окупанти вбивають і депортують українців, руйнують міста, спалюють українські книжки.

Нехай пам’ять про усіх невинних жертв Голодомору згуртує нас, додасть нам мудрості і наснаги на благо світлого майбутнього та зміцнення держави.

Слава Україні!

Україна переможе клятого ворога!