1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ НАСИЛЬСТВУ

ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ НАСИЛЬСТВУ

25 листопада у Болградському районному секторі №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області разом з  волонтером пробації Світланою Іванус проведено інформаційний захід на тему: «Запобігання та протидія насильству».

Метою проведення заходу було ознайомлення суб’єктів пробації з поняттям насильства. Відповідно до ст.1 Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” домашнім насильством визнаються діяння  фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї, чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають однією сім’єю, але не перебувають у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь. Законодавство України у сфері протидії домашньому насильству закріплює чотири форми такого насильства: фізичне, сексуальне, психологічне, економічне.

Під час заходу волонтер Світлана Іванус наголошувала, що насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення. Ситуація, коли насильство в сім’ях стало майже буденним явищем, завдає суспільству великої соціальної та моральної шкоди. Від того, наскільки чуйно, зважено та відповідально будуть ставитись до проблеми насильства органи та установи, на які законодавством покладено здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, залежить, значною мірою, моральне здоров’я суспільства. А тому одним з основних завдань органів держави, громадських організацій є протидія насильству в сім’ї, роз’яснення населенню про можливі наслідки вчинення насильницьких дій  та попередження їх вчинення  в майбутньому. На жаль, необхідно констатувати, що сім’я як осередок суспільства, без підтримки держави та її інституцій, не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей.

Вказаний захід допомагає усвідомити те, що насиллю потрібно протидіяти.  

Приймали участь: 3 суб’єктів пробації

Колектив Болградського районного

сектору №1 філії Державної установи

«Центр пробації» в Одеській області