1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

20 грудня 2022 року під головуванням очільника району Геннадія Бамбури пройшла апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів Болградської РВА. У засіданні також взяли участь перший заступник  Арцизького міського голови Тетяна  Бахчеван  та  Теплицький  сільський голова Іван  Леонтьєв.

Про стан захисних споруд цивільного захисту на території Арцизької ОТГ доповіли  перший заступник Арцизького міського голови Тетяна  Бахчеван  та начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної адміністрації Сергій Забуга. Вони зазначили, що до фонду захисних споруд цивільного захисту громади входять 73 споруди, а загальна кількість населення, яка може укритися в спорудах цивільного захисту складає 12481 особи. В захисних спорудах проведено електроживлення, централізоване водопостачання та водовідведення ( в разі відсутності централізованого водопостачання в наявності ємкості з питною та технічною водою), підготовлені контейнери для зберігання продуктів харчування, сухпайки, чай та цукор на 5 днів, електрочайники, вогнегасники, аптечки, засоби гігієни, підготовлена необхідна кількість місць для сидіння, а в приміщеннях ПРУ по 5-10 койок. Зазначено, що приміщення додатково об лаштовані мобільними печами ПК-2, які забезпечені дровами на 7 днів, також є генератори ( електростанції), кнопки виклику поліції, а також Wi-Fi.

Слід зазначити, що керуючись вимогам чинного законодавства, враховуючи важливість питання щодо забезпечення населення громади в захисних спорудах, Арцизька міська рада вживає необхідних заходів щодо утримання та забезпечення готовності захисних споруд цивільного стану до використання за призначенням.

Про стан роботи зі зверненнями громадян у Теплицькій територіальній громаді протягом 11 місяців 2022 року доповів Теплицький сільський голова Іван  Леонтьєв. Він зазначив, що за 11 місяців 2022 року до сільської ради на особистий прийом звернулося 283 особи. Звернення різноманітні: про надання гуманітарної допомоги, про надання грошової допомоги учасникам бойових дій та сім’ям загиблих, про надання грошової допомоги на лікування онкохворим особам, про проблемами між сусідами, про прийняття спадщини, про надання земельної ділянки в оренду, про припинення дії договору оренди на земельну ділянку, про роботу комунальних підприємств, про розв’язання житлової суперечки, про видачу довідок, рішень, характеристик, актів та багато інших питань які можливо вирішити, та які вирішуються одразу на місці, а інші у зазначений термін. Усі звернення, що надходять до сільської ради розглядаються і по ним приймаються конкретні заходи, а терміни, встановлені законодавством для розгляду звернень, дотримуються.

Зазначено, що створені всі умови для реалізації права громадян цілодобово, у тому числі за мобільними телефонами. Також ведеться контроль за недопущенням випадків повторних звернень громадян чи халатного відношення до розгляду заяв чи скарг, надання неоднозначних, необґрунтованих, або неповних відповідей. Іван Іванович додав, що у Теплицькій ОТГ працює дільничний інспектор міліції Георгієв Іван Івнович, який веде прийом громадян, а також підтримує тісний зв’язок з виконкомом сільської ради. Було зазначено, що на території Теплицької сільської ради зареєстровано 167 внутрішньо переміщених осіб, які при надходженні гуманітарної допомоги отримують її. Також за рахунок коштів ради була здійснена закупівля продуктів харчування та сформовані продуктові набори – всього 704.

Про рівень заробітної плати в Болградському районі за січень – вересень
2022 року доповіла начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної адміністрації Світлана Вербанова. Вона визначила, що рівень середньомісячної заробітної плати по Болградському району за 3 квартал складає 9315 грн, за 2 квартал поточного року 9781 грн. За результатами проведеного аналізу за 3 квартал поточного року найвищі заробітні плати в Криничненській ОТГ – 11183 грн,  Павлівській ОТГ – 10130 грн, Арцизькій ОТГ – 10100 грн. Найнижчі заробітні плати в Кубейській ОТГ – 7828 грн, Городненській ОТГ – 7926 грн, Василівській ОТГ – 8072 грн.

Спеціалістами відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної адміністрації проведений аналіз рівня середньої заробітної плати за 3 квартал 2022 року по кожній ОТГ в розрізі галузей та підприємств. За результатами проведеного аналізу заробітної плати у різних  галузях за 3 квартал склала:

  • сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство рівень середньої по району складає 8414 грн;
  • переробна промисловість – 5813 грн:
  • водопостачання, каналізація, поводження з відходами – 7877 грн.
  • оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів – 6179 грн;
  •  професійна, наукова та технічна діяльність – 8205 грн;
  • транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність рівень –  7183 грн;
  • державне управління й оборона, обов’язкове соціальне страхування – 11378 грн.

Наприкінці наради присутні заслухали інформацію про  адаптацію до законодавчих змін у сфері управління земельними ресурсами та просторового планування.

Під кінець апаратної  наради Геннадій Васильович надав ряд рекомендацій та доручень посадовим особам та керівникам структурних підрозділів Болградської РВА.