1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДИ НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДИ НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

27 грудня 2022 року під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури спільно з першим заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлук, заступниками начальника Болградської РВА Вячеславом Куликом  та Дмитром Дімитровим відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів РВА.

Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної адміністрації Світлана Вербанова доповіла про проведену роботу щодо  працевлаштування внутрішньо-переміщених осіб. Вона зазначила, що за інформацією Управління соціального захисту населення  Болградської районної військової адміністрації станом на 20 грудня 2022 року в Болградському району знаходяться на обліку 8113  внутрішньо переміщених осіб, з них працездатні  2982 особи. А за інформацією Арцизької,  Болградської,  Тарутинської районних філій Одеського обласного центру зайнятості станом на 22.12.2022 року на обліку налічуються 25 вакансій. На виконання доручення голови начальника Одеської ОВА Болградський район взяв участь в обласному марафоні «Ярмарок вакансій». У Марафоні були представлені 60 вакансій, взяли участь 49 роботодавців, 208 шукачів роботи. За результатами проведеного заходу працевлаштовані
20 безробітних, в тому числі 1 внутрішньо переміщена особа. Сфери діяльності працевлаштованих – освіта, сільське господарство, комунальне господарство, охорона здоров’я, комунальне господарство.  

Крім того, за інформацією територіальних громад району, працевлаштовані 38 ВПО (сфери діяльності – сільське господарство, переробка сільгосппродукції, торгівля, оборона, управління, освіта, охорона здоров’я, спорт, культура), які знайшли роботу самостійно, не звернувшись до центру зайнятості.

  Таким чином, станом на 20.12.2022 року в Болградському районі працевлаштовані 59 ВПО, в тому числі через центр зайнятості 21 особа, самостійно працевлаштувались 38 осіб. 

 Сергій Станков, завідувач сектору юридичного забезпечення апарату районної державної адміністрації, доповів про зміни до антикорупційного законодавства на період правового режиму воєнного стану. Він зазначив, що у зв’язку із веденням на території України правового режиму воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 “Про введення воєнного стану в Україні”, в антикорупційне законодавство України були внесені відповідні зміни стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану. 

Фізичні особи подають документи, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або електронній формі, протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обов’язку подати документи. Початок перебігу строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов’язано його початок. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня 2021 року включно) та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Декларація при звільненні, якщо звільнення відбулось під час дії воєнного стану, подається у період з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану, до відповідного числа третього місяця від такого дня. Така декларація подається за період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими суб’єктом декларування, та містить інформацію станом на останній день такого періоду, яким є останній день здійснення діяльності, яка передбачає обов’язок подання декларації, перебування на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності.

Декларація кандидата на посаду, якщо особу призначено на вакантну посаду державної служби або служби в органах місцевого самоврядування у період дії воєнного стану, подається у період з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану, до відповідного числа третього місяця від такого дня.

Строк подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані (ПСЗ), якщо такий обов’язок виник під час дії воєнного стану. ПСЗ, обов’язок подання якого виник під час дії воєнного стану, суб’єкт декларування подає у період з 00 годин 00 хвилин дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану, до 00 годин 00 хвилин відповідного числа третього місяця від такого дня (додатково див. приклад до п. 1 цих Роз’яснень). 

Також завідувач сектору юридичного забезпечення апарату районної державної адміністрації ознайомив присутніх з іншими змінами до антикорупційного законодавства на період правового режиму воєнного стану.

За результатами наради начальником Болградської РВА було надано ряд рекомендацій та доручень відповідальним керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації.