1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 12 ГРУДНЯ  2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. 5 грудня по м. Арциз ворогом нанесено ракетний удар.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Банки району працюють у штатному режимі при наявності генераторів та енергопостачання.  Банкомати постійно поповнюються готівкою.

Лікарні району працюють у штатному режимі. Усі заклади забезпечені генераторами.

Через чергову російську терористичну атаку наразі в Одеській області  тривають екстрені відключення. Просимо набратися терпіння та зберігати спокій.

Енергетики ДТЕК та НЕК Укренерго вже роблять все можливе, щоб повернути світло в оселі мешканців Одещини.

Для надання допомоги населенню у разі відключення електро і теплопостачання та забезпечення зв’язком, у зв’язку з тривалими аварійними відключеннями, в громадах Болградського району були розгорнуті 25 стаціонарних «Пунктів Незламності». Крім того вони забезпечені електроприладами для приготування гарячих напоїв.  Болградською районною військовою адміністрацією розроблена інтерактивна карта «Пунктів незламності Болградського району», до якої можна перейти за посиланням: https://www.google.com/maps/d/edit

Комплектування та функціонування «Пунктів Незламності» здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів місцевого самоврядування. Зазначимо, що всі «Пункти Незламності» у кожній громаді району є безкоштовними та працюють цілодобово.

В громадах продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

Болградська районна військова адміністрація продовжує  роботу з благодійною організацією Благодійний фонд «Ліга добрих справ ЮА» та проводить  збір коштів на придбання дрону укомплектованого  тепловізором  для військовослужбовців Збройних Сил України.

Болградська районна військова адміністрація закликає усіх небайдужих приєднатись до збору коштів. Наша з вами посильна допомога зробить суттєвий внесок у спільну справу – перемогу над ворогом!

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у грудні  2022 року:

Держава має підтримувати українців, які хочуть розвивати власний бізнес. Особливо актуальна така підтримка для ВПО, що змушені релокувати свої підприємства на нове місце або починати бізнес з нуля.

Одна з державних ініціатив – програма «єРобота», яка передбачає надання грантів для створення власної справи, розвитку садівництва, а також тепличного господарства. Подати заявку на участь у ній можна через «Дію».

Постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2022 № 1345 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 04.11.2022 № 1259 «Про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації».

Зокрема, збільшено з одного до двох місяців строк, на який автоматично продовжено строк дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобов’язаним відповідними рішеннями Мінекономіки згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194 “Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану”.

Нагадаємо, процедура бронювання аграріїв відбувається виключно через електронний кабінет запитів на бронювання: https://bit.ly/3HeRHMZ.

Українці можуть самостійно за допомогою онлайн-сервісу перевірити, чи призначено їм субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

Для цього достатньо перейти до відкритого Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій за посиланням.

Пошук інформації у реєстрі здійснюється за адресою домогосподарства. Користувачу необхідно вказати:

1) область,

2) населений пункт,

3) вулицю,

4) номер будинку,

5) квартиру.

Після цього стає доступною інформація про те, чи призначена житлова субсидія конкретному домогосподарству, її розмір і період, на який її призначено.

Слід зазначити, що субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону й розраховується:

– на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;

– на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

З 1 грудня Пенсійний фонд України перерахує пенсії громадян у зв’язку з:

  • підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 2 027 грн. до 2 093 грн;
  • встановленням мінімальної пенсійної виплати непрацюючим особам з повним страховим стажем (30/35 років для жінок/чоловіків відповідно) віком до 70 років, які отримують «страхові» пенсії, на рівні 2500 грн або пропорційно наявному страховому стажу, виходячи з розміру 2500 грн;
  • зміною показника середньої заробітної плати, який застосовується при обчисленні пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та непрацездатним членам їх сімей.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА