1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 19 ГРУДНЯ  2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Банки району працюють у штатному режимі при наявності генераторів та енергопостачання.  Банкомати постійно поповнюються готівкою.

Лікарні району працюють у штатному режимі. Усі заклади забезпечені генераторами.

ДТЕК Одеські електромережі на цьому тижні запроваджує новий графік стабілізаційних відключень з урахуванням поточної складної ситуації в енергосистемі після останніх масованих обстрілів.

Оновлений графік дозволить споживачам в Одеській області орієнтуватися, коли в їхніх будинках стабільно буде електроенергія і коли її точно буде відключено. Графік буде опубліковано на офіційних ресурсах компанії.

Для надання допомоги населенню у разі відключення електро і теплопостачання та забезпечення зв’язком, у зв’язку з тривалими аварійними відключеннями, в громадах Болградського району були розгорнуті 25 стаціонарних «Пунктів Незламності». Крім того вони забезпечені електроприладами для приготування гарячих напоїв.  Болградською районною військовою адміністрацією розроблена інтерактивна карта «Пунктів незламності Болградського району», до якої можна перейти за посиланням: https://www.google.com/maps/d/edit…

Комплектування та функціонування «Пунктів Незламності» здійснюються з урахуванням наявного ресурсу органів місцевого самоврядування. Зазначимо, що всі «Пункти Незламності» у кожній громаді району є безкоштовними та працюють цілодобово.

В громадах продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

Болградська районна військова адміністрація продовжує  роботу з благодійною організацією «Благодійний фонд «Ліга добрих справ ЮА» та проводить  збір коштів на придбання дрону укомплектованого  тепловізором  для військовослужбовців Збройних Сил України.

Болградська районна військова адміністрація закликає усіх небайдужих приєднатись до збору коштів. Наша з вами посильна допомога зробить суттєвий внесок у спільну справу – перемогу над ворогом!

Поліцейські Одещини нагадують громадянам: використовувати піротехнічні засоби в умовах воєнного стану суворо заборонено.

Спеціально звертаємо увагу на це напередодні різдвяно-новорічних свят, які, за сталими традиціями, завжди супроводжувалися салютами, феєрверками та іншою гучною атрибутикою.

ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ ОТРИМАЛА ЧОТИРИ СУЧАСНИХ ФІЛЬТРА ДЛЯ ОЧИЩЕННЯ ВОДИ ВІД БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ЦЕНТР ДОПОМОГИ АНАТЕВКА». Один фільтр, потужністю у 1000 літрів, буде встановлено в Болградській лікарні. Другий, такої ж потужності – в одному з житлових мікрорайонів Арцизу.

40 генераторів, які Одеська область отримала від команди американського Проекту UCBI – II «Зміцнення громадської довіри», за дорученням Начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка, розподілено між районними військовими адміністраціями, громадами та низкою стратегічно–важливих установ.

По 5 генераторів надійшли до Арцизької та Болградської міських громад, які є партнерами проєкту від Одеської області.

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у грудні  2022 року:

З 14 грудня в дію вступить Постанова Кабінету міністрів України №1019, яка вносить зміни в процедуру реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Зміни стосуються експертного дослідження транспортного засобу, яке проводить Експертна служба МВС. Воно виокремлюється з процедури реєстрації в сервісному центрі МВС.

Виокремлення не означає скасування. Тепер його треба проходити до того, як звертатись за послугою реєстрації та перереєстрації транспортного засобу.

Дві нові послуги додано у застосунок Дія, а саме відтепер є можливість направити заяву для зміни адреси реєстрації або знятись з обліку ВПО. Детальніше за посиланням:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid028PHEF28uCu5Ro5ku3Z4J9r63Fj9D3XMvb3AMLwVe1djcGjFRMiioBMdw7RNwU4XAl&id=100069389161800

З 1 січня 2023 року припиняється автоматичне (на період введення воєнного стану) нарахування державних соціальних допомог, в т.ч. допомоги на дітей одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям

30.11.2022 року набула чинності постанова “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо призначення окремих видів державної допомоги та соціальних стипендій” прийнята на засіданні Уряду 15 листопада 2022 року під номером 1320, якою були внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 березня 2022 р. № 214 “Деякі питання надання державної соціальної допомоги та пільг на період введення воєнного стану”, а саме: на період введення воєнного стану надання державних соціальних допомог та пільг, які було призначено раніше, продовжується особам, які проживають на території територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Враховуючи вищевикладене, всім отримувачам допомог, яким виплати були продовжені автоматично, необхідно після 1 січня 2023 року звернутися до ЦНАПу та уповноважених осіб старостинських округів для поновлення виплат.

Особам, які не проживають на території територіальних громад, включених до переліку, строк виплат державних соціальних допомог та пільг продовжується до 31 грудня 2022 р. (включно).

З 01 січня 2023 року компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі здійснюватимуться лише відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2020 року № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі». Детальніше за посиланням: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02WC9mtKUdafwySFCrH57o7o8G5xzknkVBZv7jamEevT4JwGFwScdGiraMNofhmGjKl&id=100069389161800

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА