1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 26 ГРУДНЯ  2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Банки району працюють у штатному режимі при наявності генераторів та енергопостачання.  Банкомати постійно поповнюються готівкою.

Лікарні району працюють у штатному режимі. Усі заклади забезпечені генераторами.

ДТЕК Одеські електромережі на даному тижні запроваджує оновлені графіки стабілізаційних відключень. Вони враховують поточну складну ситуацію в енергосистемі після останніх масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком можете на сайті ДТЕК Одеські електромережі!

У випадку відсутності електропостачання у ваших будинках більше 12-ти годин, просимо звертатися до Колл – Центру ДТЕК Одеські електромережі та органів місцевої влади (голова ОТГ або староста), а у випадках коли неможливо зв’язатись з вищевказаними відповідачами – до новоствореного Колл – Центру з приводу відсутності електроенергії Болградської РВА з 8.00 до 18.00 години за телефоном: 068-859-13-02.

Для надання допомоги населенню у разі відключення електро і теплопостачання та забезпечення зв’язком, у зв’язку з тривалими аварійними відключеннями, в громадах Болградського району були розгорнуті 29 стаціонарних «Пунктів Незламності». Вони забезпечені електроприладами для приготування гарячих напоїв.  Болградською районною військовою адміністрацією розроблена інтерактивна карта «Пунктів незламності Болградського району», до якої можна перейти за посиланням: https://www.google.com/maps/d/edit…

Як заявила речниця Нацполіції Мар’яна Рева в ефірі телемарафону «Єдині новини» комендантська година  в Україні продовжить діяти в новорічну ніч. Якщо людина опинилась на вулиці під час комендантської години і не може повернутися додому вчасно, вона може звернутися до пунктів обігріву, які працюють у підрозділах поліції та розгорнутих мобільних пунктах. Представниця Нацполіції також нагадала, що піротехнічні засоби зараз заборонені по всій території України. Нагадуємо, в Одеській області  комендантська година діє з 23:00 до 05:00.

В громадах продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

Болградська районна військова адміністрація продовжує  роботу з благодійною організацією «Благодійний фонд «Ліга добрих справ ЮА» та проводить  збір коштів на придбання дрону укомплектованого  тепловізором  для військовослужбовців Збройних Сил України.

Болградська районна військова адміністрація закликає усіх небайдужих приєднатись до збору коштів. Наша з вами посильна допомога зробить суттєвий внесок у спільну справу – перемогу над ворогом!

Болградська районна військова адміністрація знайомить з новелами законодавства України, які вступають у дію  у грудні  2022 року:

14 грудня набрала чинності постанова Кабінету Міністрів від 04.11.2022 №1299 (https://bit.ly/3FSBQTg), згідно з якою посвідчення водія за бажанням заявника може бути оформлене та видане в електронній формі без виготовлення його на бланку. При цьому цифрові посвідчення мають таку ж юридичну силу, як і їхні пластикові аналоги.

23 грудня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка надає виконавчим органам сільських, селищних, міських рад повноваження з визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, псування земель, порушення режиму, нормативів і правил їх використання.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ

РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА