1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РУХАЄМОСЯ БЕЗПЕЧНО: ПОЛІЦЕЙСЬКІ ОДЕЩИНИ...

РУХАЄМОСЯ БЕЗПЕЧНО: ПОЛІЦЕЙСЬКІ ОДЕЩИНИ НАВЧАЮТЬ ДІТЕЙ УНИКАТИ ТРАВМУВАНЬ НА ДОРОЗІ

Одне із занять на тему запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму правоохоронці провели в Оксамитненському садку «Тополенька», що на Болградщині.

Правоохоронці пограли з малятами в гру, під час якої вивчили, як слід переходити дорогу. Діткам розповіли, які найпоширеніші порушення допускають громадяни на дорозі. Зауважили, де слід їздити велосипедистам, поціновувачам роликів і самокатів.

«Ніколи не грайте та не катайтеся біля проїзної частини дороги: ви можете знати всі правила, але захопитися і не помітити небезпеку. Розважатися варто під наглядом дорослих виключно на дитячих майданчиках, у парках, скверах та інших безпечних місцях. У машині треба обов’язково сидіти в автокріслі, тому не сперечайтеся з батьками, коли вони пристібають вас – це все заради вашої безпеки. Не можна розстібати ремені безпеки, намагатися самостійно відчинити двері та вийти з машини без допомоги дорослих, а також відвертати увагу водія, – розповідали трирічним діткам інспекторка ювенальної превенції Тетяна Рабанжи та інспектор сектору реагування патрульної поліції Георгій Перпері.

Наприкінці зустрічі правоохоронці закликами малят бути обережними та уважними на дорозі, а ті пообіцяли, що дотримуватися настанов поліцейських і перекажуть їх батькам.

Правоохоронці звертаються і до дорослих. Будьте відповідальними та сумлінно дбайте про безпеку своїх дітей. Якщо збираєтеся в дорогу на транспортному засобі, завжди пристібайте маленьких членів родини і себе ременями безпеки, навіть у чужому автомобілі, й при їзді на короткі відстані. Садіть дітей на найбезпечніші місця в автомобілі: середину або праву частину заднього сидіння. Регулярно повторюйте з ними правила дорожнього руху. І пам’ятайте, що батьки мають бути прикладом для своїх дітей. 

Нагадаємо: нещодавно з вихованцями дитячого садочка «Тополенька» та їхніми батьками поліцейські обговорили, як убезпечити себе на дорозі в темну пору доби.

Болградський районний відділ поліції Одещини