1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ...

УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ ДНЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ

12 грудня в смт Тарутине пройшов захід присвячений дню Сухопутних Війск України. У заході взяли участь начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура, начальник Болградського РТЦК та СП Олександр Дем’янов, голова Тарутинської селищної ради Сава Чернев.

На початку заходу, Геннадій Васильович, селищний голова Сава Чернев та начальник Болградського РТЦК та СП Олександр Дем’янов привітали всіх присутніх з днем Сухопутних Війск України.

Під час заходу було вручено орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) родині бійця Тарутинської громади – Опанаса Халікова.

22 травня 2022 року Президент України своїм указом нагородив військового  службовця  Тарутинської громади посмертно.

При виконанні бойового завдання, під час жорстоких боїв за Ізюм на Харківщині загинув старший сержант ЗСУ Опанас Халіков. Він воював шість років. Його батько Георгій Халіков воював в одному підрозділі з сином і віддав своє життя за Україну рік тому. Бойовий орден Опанас, як і його батько, отримав посмертно.

Вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) родині загиблого начальник Болградського РТЦК та СП Олександр Дем’янов.  

Начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура вручив від імені Болградської районної воєнної адміністрації лист-подяку.

Також, під час заходу, була нагороджена грамотою Тарутинської селищної ради та сертифікатом на 10000 грн. медична сестра лікувального відділення медичної роти – Лілія Джигова, яка 7 місяців знаходилась у полоні. Маючи мужність, витримку, палку любов до Батьківщини вона вистояла попри поранення та тиск зі сторони агресора.

        Крім того, присутніх на заході військовослужбовців нагородили Почесними грамотами Болградської РВА, Болградського РТЦК та СП та Тарутинської селищної ради.

Зі словами вдячності до родини завчасно загиблого героя  звернувся начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура: «Прийміть слова подяки та шани за те, що виховали патріота та справжнього захисника України і нехай Господь Бог допомагає Вам перенести цей важкий біль втрати рідної людини».

Присутні вшанували пам’ять Опанаса Халікова хвилиною мовчання та пам’ять всіх загиблих під час російської агресії.

Музичними подарунками присутніх військовослужбовців привітали артисти Тарутинської громади.