1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДКРИТО...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ВІДКРИТО ПЕРШУ ФІЛІЮ МУЗЕЮ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ

15 грудня у м. Арциз у відділенні поліції №1 Болградського РВП відкрито філію музею Головного управління Національної поліції. Це перший захід у нашому районі.
У жовтні 2021 року керівником Головного управління генералом поліції третього рангу Миколою Семенишиним з метою забезпечення у молодого покоління розвинутої патріотичної свідомості і відповідальності, поваги до національних, історичних, культурних і духовних цінностей Українського народу, збереження та шанування національної пам’яті запроваджено розвиток музейної справи ГУНП в Одеській області.
У відкритті взяли участь начальник ГУНП в Одеській області Микола Семенишин, начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура, начальник Болградського РВП Роман Галкін, голова Арцизької міської ради Сергій Парпуланській, голова Одеської обласної ветеранської організації ГО «Асоціація ветеранів МВС України» Анатолій Киршта, заступник керівника робочої групи з розвитку музейної справи ГУНП в Одеській області – консультант 2-ї категорії ГУНП в Хмельницькій області Ігор Бухер, представники місцевої влади та особовий склад Болградського РВП ГУНП.
Завдяки активній участі місцевої влади, громадськості та пенсіонерів органів внутрішніх справ сьогодні відбулось це відкриття. Це третій музей у області. До цього філії музею були відкриті в Роздільнянському районному відділі поліції та Подільському районного управлінні поліції.
«В умовах інформаційно-гібридної війни для нас важливо створювати такі інформаційні майданчики, які б відображали національну самоідентичність та історію української поліції, задля національно-патріотичного виховання молоді, формування у громадян почуттів патріотизму та поваги до правоохоронних органів. Виловлюю щиру вдячність органам місцевої влади, громадськості та пенсіонерам органів внутрішній справ Арцизької громади за створення та відкриття музею. Бажаю вам постійно наповнювати його новими експонатами та успіхів у вашій благородній справі» – зазначив у своєї промові начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура.
За активну громадянську позицію під час збройної агресії російської федерації в умовах воєнного стану, реалізацію концепції музейної справи, а також утвердження позитивного іміджу Національної поліції України представникам Болградського РВНП були оголошені Подяки начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області.
Присутні ознайомились з музейними експозиціями. Екскурс по музею провів майор поліції Олена Бажак, старший інспектор сектору кадрового забезпечення Болградського районного відділу поліції.