1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ РОБОТИ БАНКІВСЬКОЇ...

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ РОБОТИ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ ЗА УМОВ ТРИВАЛОЇ ВІДСУТНОСТІ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ НА КОНТРОЛІ РЕГІОНАЛЬНОЇ ВЛАДИ

Заступник Начальника Одеської обласної військової адміністрації Дмитро Радулов провів робочу зустріч з керівниками відокремлених підрозділів системно важливих банків з державною часткою: «Ощадбанк», «Приватбанк», «Укрексімбанк» та «Укргазбанк».

Обговорено питання забезпечення безперебійної роботи чергових відділень цих банків на території Одеської області, які надаватимуть клієнтам фінансові, послуги в умовах тривалої відсутності електропостачання.

Постановою Правління Національного банку України від 05.12.2022

№ 239 внесені зміни до постанови Правління Національного банку України від 25.02.2022 № 23, якими Національний банк разом із банками впроваджують низку заходів для забезпечення безперервності роботи банків за умов тривалої відсутності електропостачання.

Так, чергові відділення повинні бути забезпечені усім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи за відсутності електрики, а також додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою. Також необхідно організувати безперебійну роботу контактних центрів банків для інформування клієнтів про місце розташування і графік роботи чергових відділень тощо.

Керівництво присутніх банків запевнило, що з їх сторони вживаються усі необхідні заходи для забезпечення усім необхідним визначених чергових відділень. Водночас акцентували увагу на тому, що у разі неможливості зняття готівки через банкомати, мешканці області можуть зняти з картки готівку на касі партнерів банків – торговельних мережах, аптек та АЗС.

Також запроваджено ініціативу щодо «банкоматного національного роумінгу», який передбачає встановлення єдиних розширених лімітів та скасування додаткових комісій на зняття готівки власниками карток інших банків в банкоматах. Це розширить можливості оперативного та зручного доступу громадян до власних коштів. Найбільші банки вже долучилися до цієї ініціативи.

Заступник Начальника Одеської ОВА Дмитро Радулов наголосив, що працівниками обласної військової адміністрації будуть проводитися систематичні перевірки щодо належного функціонування чергових відділень банків.

Посилання на мапу чергових відділень банків

https://bank.gov.ua/ua/consumer-protection/map-bank-branches?fbclid=IwAR0mvqkSA-h43gHEEr8w_zsTnxByKvJJTo38R95X9y1Pl7fg5x8bkDLQDLM