1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАХІД НА ТЕМУ: «ЗАПОБІГАННЯ...

ЗАХІД НА ТЕМУ: «ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ НАД ДІТЬМИ ТА МОЛОДДЮ»

2 грудня 2022 року у Болградському районному секторі №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області разом з фахівцями соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Болградської міської ради Оленою Македонською та Александрою Шатських, а також старшим інспектором ювенальної превенції майором поліції Аллою Вікторівною проведено інформаційний захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству над дітьми та молоддю».

Щороку з 25 листопада до 10 грудня відбувається Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основне завдання цієї кампанії привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем: запобігання і протидія домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ, громадських організацій заради захисту прав людини. Офіційно, цей день був оголошений в 1999 році Генеральною Асамблеєю ООН. Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Метою проведення заходу було ознайомлення суб’єктів пробації з поняттям насильства. Законодавство України у сфері протидії домашньому насильству закріплює чотири форми такого насильства: фізичне, сексуальне, психологічне, економічне.

Старшим інспектором ювенальної превенції майором поліції Аллою Вікторівною був зроблений акцент на тому, що насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення. Ситуація, коли насильство в сім’ях стало майже буденним явищем, завдає суспільству великої соціальної та моральної шкоди. Від того, наскільки чуйно, зважено та відповідально будуть ставитись до проблеми насильства органи та установи, на які законодавством покладено здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, залежить, значною мірою, моральне здоров’я суспільства. А тому одним з основних завдань органів держави, громадських організацій є протидія насильству в сім’ї, роз’яснення населенню про можливі наслідки вчинення насильницьких дій та попередження їх вчинення в майбутньому. На жаль, необхідно констатувати, що сім’я як осередок суспільства, без підтримки держави та її інституцій, не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей.

Вказаний захід допомагає усвідомити те, що насиллю потрібно протидіяти.