1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

24 січня 2023 року під головуванням очільника району Геннадія Бамбури пройшла апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у районній військовій адміністрації та органах місцевого самоврядування Болградського району у 2022 році доповіла начальник відділу документообігу та контролю апарату районної державної (військової) адміністрації Ірина Пельтек.Вона зазначила, що кількість громадян, які звернулись із врахуванням колективних звернень на особистих прийомах, становить 1782 особи,  до органів самоврядування Болградського району 11755 осіб, всього 13537 осіб.

Для відкритого спілкування з населенням керівництвом району проводяться 2 рази на місяць виїзні прийоми громадян та 2 особистих. Графік особистого прийому громадян керівництвом райдержадміністрації затверджується що півроку розпорядженням голови районної державної адміністрації. За інформацією сектору інформаційної  діяльності та комунікацій з громадськістю протягом звітного періоду відбувся 161 дзвінок «прямої телефонної лінії», під час якого звернулося 207 громадян, яким надані роз’яснення.

З початком повномасштабного вторгнення почали діяти «телефони довіри», за даним відділу ведення Державного реєстру виборців за звітний період надійшло 23 звернення, в основному питання розміщення ВПО та надання гуманітарної допомоги незахищеним верствам населення, питання оперативно розглянуті, надані консультації та контакти осіб, до яких можна звернутись.

На сайті систематично висвітлюються аналітичні та статистичні дані про стан роботи зі зверненнями громадян, звіти з надання доступу до публічної інформації, інформація про виїзні прийоми громадян головою райдержадміністрації та його заступниками. Також висвітлюється на веб-сторінках графік особистого прийому громадян керівництвом райдержадміністрації, керівництвом і керівниками структурних підрозділів Одеської облдержадміністрації, повідомлення про виїзні прийоми громадян керівництвом Одеської облдержадміністрації, оголошення про функціонування «гарячої телефонної лінії» .

Начальник управління соціального захисту населення  районної державної (військової) адміністрації Олександр Рожков доповів про стан роботи з внутрішньо переміщеними особами у Болградському районі. Було повідомлено, що станом на 24.01.2023 року на обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває 8088 зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб, фактична кількість ВПО складає 8269 особи. Протягом 2022 року нараховане та виплачено внутрішньо переміщеним особам допомогу на проживання у сумі 94267,4 тис.грн. Для розміщення в районі  ВПО готується  3179 вільних місць.

  Відділом постійно збирається, узагальнюється та надсилається до Департаменту соціальної сімейної політики Одеської обласної військової адміністрація інформація щодо актуального стану справ забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб, збору  потреб для покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб, можливостей  тимчасового розміщення  внутрішньо переміщених осіб на території Одеської області, про потреби громад  для облаштування місць компактного розміщення  внутрішньо переміщених осіб, щодо потреб у паливі, потреб у розміщені ВПО та евакуйованих осіб в МКП, про пріоритетні об’єкти для відновлення, які можна використати для проживання ВПО, за умови проведення швидких робіт  легкого та середньо ремонту, про рух    внутрішньо переміщених осіб та потреб у міжнародній допомозі.

     Розпорядженням від  12.12.2022 року № 227/А-2022 було затверджено перелік  житлових приміщень в яких можливо розміщення ВПО для компактного проживання на 865 осіб із яких 215 місць готові для проживання в м. Арциз, смт. Бородіно,  смт. Тарутине, с. Вишняки, с. Голиця. Проводиться постійна робота щодо пошуку не державних, благодійних організацій, які можуть надати будь яку допомогу для облаштування приміщень компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

Від Координаційного гуманітарного штабу Одеської обласної військової адміністрації було отримано гуманітарну допомогу для територіальних громад у вигляді продуктових, гігієнічних наборів, підгузок, та для МКП (розкладні ліжка, матраци, ковдри, подушки, рушники, постільна білизна, бойлера, баки для води). Також для громад Болградського району було отримано від благодійних фондів «Червоного хреста» – 145 обігрівачів для місць компактного проживання. В рамках програми Фонду державного майна України та державних інституцій «Утеплюємо країну» на Болградський район було виділено 20 генераторів та 3 генератора для забезпечення безперебійної роботи пунктів Незламності розташованих в закладах освіти.

Під кінець апаратної  наради Геннадій Васильович надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів Болградської РВА.