1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні очільник району Геннадій Бамбура провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації.

Про стан кадрової роботи в районній державній адміністрації доповіла Наталя Герасімюк начальник відділу управління персоналом апарату районної державної (військової) адміністрації. Було зазначено, що вступ на державну службу до райдержадміністрації здійснюється шляхом призначення на посади державної служби за результатами конкурсу. Однак, у зв’язку з воєнним станом Єдиний портал вакансій державної служби не працює, і це унеможливило проведення конкурсів у 2022 році.  Проте з 20 травня й на період дії воєнного стану Законом України передбачено спрощену процедуру вступу на посади державної служби. Особи призначаються без конкурсного відбору на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад. Протягом 2022 року всього було призначено 30 осіб, звільнилося  – 26 осіб.

Відповідно до чинного законодавства державні службовці районної державної адміністрації пройшли оцінювання результатів службової діяльності за 2022 рік. Всі державні службовці райдержадміністрації отримали позитивну оцінку. Протягом звітного періоду відділом управління персоналом апарату райдержадміністрації здійснювалась робота з ведення військового обліку працюючих військовозобов’язаних.

Про роботу закладів освіти Болградського району у період дії воєнного стану доповіла начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту  районної державної (військової) адміністрації Інна Гуткан. Вона зазначила що, станом на 30 січня 2023 року всі заклади загальної середньої освіти Болградського району повернулись до навчання після зимових канікул. На початку ІІ семестру свою освітню діяльність заклади здійснюють за формами: за очною формою – 32 заклади та 4 філії, в яких охоплено навчанням 5142 учні; за змішаною формою – 19 закладів + 1 філія, учнів за даною формою налічується 6115; за допомогою дистанційного навчання – 16 закладів та 7 філій, учнів – 2350.

З числа закладів загальної середньої освіти, які надають освітні послуги за очною та змішаною формами навчання 31 заклад забезпечують учнів гарячим харчуванням за рахунок коштів місцевого бюджету (вартість харчування коливається від 25 до 44 грн на одну дитину в день). Станом на сьогодні поки що Арцизька та Болградська, громади забезпечують харчуванням учнів початкових класів та дітей пільгових категорій населення. Павлівська та Тарутинська громади здійснюють харчування дітей з 1 до 11 клас за рахунок місцевого бюджету. Також, на безоплатній основі харчуються 117 учнів з числа ВПО. Всього гарячим харчуванням забезпечено 4478 учнів.Ще у 9 закладах тривають ремонтні та будівельні роботи та роботи з облаштування укриттів.

Пульти виклику поліції охорони мають 99 закладів освіти, з них 75 закладів загальної середньої освіти, 24 заклади дошкільної освіти; системи відеоспостереження встановили 41 заклад. Необхідно встановити протягом 2023 року ще 25 кнопок виклику поліції та 79 систем відеоспостереження.

Підбиваючи підсумок, треба зазначити, що завершення усіх ремонтних робіт в укриттях закладів освіти району, приведення стану захисних споруд відповідно до вимог чинного законодавства, надасть можливість збільшити кількість учнів, охоплених очною формою навчання до 6879 учнів, що становитиме більше 50% від загальної кількості учнів – 13607, а закладів збільшиться з 32 до 37+4 філії. Прогнозована кількість закладів за  змішаною  формою освітньої діяльності становитиме 20 + 1 філія, учнів – 5497. За допомогою дистанційного навчання освітню діяльність здійснюватимуть 10 закладів та 6 філій.

В.о. начальника служби у справах дітей районної державної (військової) адміністрації Ганна Янчева доповіла про підсумки проведення заходів щодо соціального захисту дітей вразливих категорій службами у справах дітей ОТГ Болградського району протягом 2022 року. Протягом 2022 року у Болградському районі виявлено 30 дітей, які залишились без батьківського піклування: надано статус  дитини-сироти – 3 дітям,  дитини, позбавленої батьківського піклування – 22 дітям. З них влаштовано: під опіку – 21,усиновлено – 3, в патронатну сім’ю – 1, в сім’ю родичів – 4, до Будинку дитини – 1.

Згідно розподілу та стану реалізації субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа в 2021 році на Болградській район було виділено 1125,7 тисяч гривень для грошової компенсації  особам з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку Болградської міської ради, Василівської та Теплицької ТГ.

Проведено 351 цільових профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Вокзал» з метою профілактики та попередження безпритульності, негативних явищ в молодіжному середовищі, патронатного обстеження неблагополучних сімей, виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Опікунські сім’ї, прийомні сім’ї, ДБСТ  постійно отримають гуманітарну допомогу від волонтерських, благодійних організацій, фондів, міських, селищних та сільських рад продуктами харчування, одягом, засобами особистої гігієни, побуту, постільною білизною. Арцизською міською радою ДБСТ надано допомогу дровами, коштами на придбання вугілля, придбано меблі. Через організацію ЮНИСЕФ ДБСТ району отримали бочки для питної води. ДБСТ Черневих отримали допомогу від благодійного фонду, заснованого  першою леді України Оленою Зеленською.

Службами у справах дітей району також постійно отримується гуманітарна допомога яка надається сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітям – інвалідам та вище вказаним сім’ям у вигляді: речей, взуття, дитячого харчування, предметів особистої гігієни, дитячих візочків та дитячих ліжок.

По завершенню апаратної наради  начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.