1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ...

ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ БЕРЕ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ ВЕЛИКИХ ІНФРАСТРУКТУРНИХ ПРОЕКТІВ ПРОГРАМИ «РУМУНІЯ-УКРАЇНА 2021-2027», ЩО ФІНАНСУЄТЬСЯ КОШТАМИ ЄВРОСОЮЗУ

«Ми подали заявку інвестиційного проекту «Просування спільних стратегій, інструментів та технічних заходів водного менеджменту для Нижнього Дунаю з метою підвищення ефективності попередження негативних наслідків зміни клімату». Мета цього природоохоронного проєкту – розчищення рукава Кислицький в Ізмаїльському районі та модернізація системи менеджменту гідрологічної інфраструктури. Це дозволить забезпечити водними ресурсами зрошувальне землеробство в Придунайському регіоні на площі до 10 тисяч гектар. Також з’явиться можливість для сталого водоспоживання 4 великих громад, 28 населених пунктів з населенням більш ніж 72 тисячі людей. А ще – покращиться якість води для рибних ресурсів, питного та технічного водопостачання громад з водойм Катлабуг і Китай та приозерних джерел. То ж очікуємо на початку весни рішення конкурсної комісії» – говорить директор Департаменту Павло Буланович.

Нагадаємо, що минулого року, за дорученням Начальника Одеської ОВА Максима Марченка, проведені роботи з поповнення водою, із річки Дунай, Придунайських озер Катлабуг та Китай. На це з обласного бюджету виділено 12 млн гривень. І розчищено три транспортуючих канали – Міжколгоспний, Громадський і Орловський.