1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ЗАСЛУХАВ...

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ЗАСЛУХАВ ПІДСУМКИ РОБОТИ УСЗН ЗА 2022 РІК

Під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації  Геннадія Бамбури та  заступника начальника Болградської РВА Вячеслава Кулика пройшла робоча нарада з начальником управління соціального захисту населення Болградської РВА Олександром Рожковим та начальниками відділів, секторів  управління УСЗН з питання підведення підсумків роботи управління за  2022 рік.

Начальники Арцизького, Болградського та Тарутинського відділів з питань призначення та виплати державних соціальних допомог доповіли про стан забезпечення субсидіями, пільгами на оплату житлово-комунальних послуг та соціальними виплатами мешканців району.

На фінансування різних видів допомог, пільг та  субсидій на відшкодування витрат житлово-комунальних послуг та компенсацій з Державного бюджету протягом 2022 року було направлено 339 263 тис. грн., а саме :

  • на виплату деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення  – 280 674 тис. грн;
  • виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі -56 700 тис.;
  • заходи із соціального захисту дітей, сімей, жінок та інших найбільш вразливих категорій населення – 79 тис.грн.;
  • соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи -352 тис. грн.;
  • надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг – 247 тис. грн,;
  • заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю – 89 тис. грн.;
  • заходи із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції -41 тис. грн.;
  • реабілітація дітей з інвалідністю – 281тис. грн.;
  • судові рішення винесені на користь громадян, що підлягають виконанню (виплата разової грошової допомоги до 5 травня ветеранам війни та жертв нацистських переслідувань) -140,7 тис.грн.;
  • виплата матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби -43,3 тис грн.;
  • щорічна разова грошова допомога ветеранам війні і жертвам нацистських переслідувань та соціальна допомога особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною – 610,8 тис. грн..

У РОЗРІЗІ ПРОГРАМ З ОБЛАСНОГО БЮДЖЕТУ:

 – видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни – 66, 2 тис. грн.;

  •  компенсаційні виплати особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів, мотоколясок і на транспортне обслуговування – 56,5 тис. грн.

Також була заслухана доповідь начальників відділів та секторів управління про роботу своїх відділів з надання населенню послуг щодо оздоровлення осіб, які перебувають на обліку  в управлінні та потребують санаторно-курортного лікування ( в т.ч. осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, членів сім’ї загиблих та учасників війни), продовження  терміну дії посвідчень особам з інвалідністю внаслідок війни, виплати щомісячної грошової допомоги та компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надання консультацій особам з інвалідністю щодо забезпечення технічними засобами реабілітації, підтримки ЦБІ в актуальному стані, обліку та визначення потреб внутрішньо переміщених осіб, розміщення таких осіб в місцях компактного проживання, потреб у міжнародній допомозі, а також визначення потреб населення району в соціальних послугах, та інше.

 Також було зазначено, що на обліку управління СЗН перебуває 8093 внутрішньо переміщених осіб, яким  протягом 2022  року нараховано допомогу на проживання – 94267,4 тис.грн.

Протягом 2022 року до управління соціального захисту населення з письмовими зверненнями звернулося 889 громадян. Начальником управління, заступниками начальника управління та начальниками відділів на особистому прийомі було прийнято 322 громадянина. Більшість звернень з питання надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам  та з приводу призначення компенсації за надання соціальних послуг на непрофесійній  основі. Всім громадянам надані роз’яснення в строк, відповідно вимог чинного законодавства.

       Наприкінці наради очільник району надав відповідні доручення керівництву управління стосовно удосконалення та поліпшення роботи в умовах воєнного стану в Україні.