1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА...

НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА З ГОЛОВАМИ ГРОМАД БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ

Сьогодні начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура провів робочу нараду з головами Арцизької, Тарутинської, Павлівської та Бородінської ОТГ.

Під  час заходу обговорили важливі питання життєдіяльності громад в умовах воєнного стану та розглянуті проблемні питання з якими стикається керівництво громад під час діяльності.

Представники громад озвучили проблеми які виникають при  відкритті дитячих садочків та визначили шляхи їх вирішення.

Крім того, однією з не малозначимою проблемою в даних громадах залишаться забезпечення мобільним зв’язком населення. Начальник Болградської РВА повідомив, що з керівництвом мобільного оператора  Київстар є домовленість щодо забезпечення базових вишок генераторами, що в свою чергу поліпшить якість зв’язку .

Керівники ОТГ звітували про роботу та облаштування нових Пунктів Незламності,  облаштування й  підготовку МКП. Очільник району зазначив на необхідності забезпечення населення мобільним зв’язком у Пунктах Незламності та передав керівникам Тарутинської та Бородінської громад  STARLINK для забезпечення їх зв’язком.

Також учасники наради обговорили підготовку захисних споруд в навчальних закладах. Геннадій Васильович вніс роз’яснення, щодо виділення коштів з державного бюджету на облаштування укриттів в навчальних закладах.

Під час наради  були озвучені питання роботи соціальних об’єктів та об’єкти критичної інфраструктури під час екстрених відключень та забезпечення їх генераторами.

Начальником було зазначено, що всі озвучені питання на контролі керівництва Болградської районної військової адміністрації.