1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: МУЗИКА, ПРИВИДИ,...

НОВИНИ ГРОМАД: МУЗИКА, ПРИВИДИ, АНШЛАГ – У БОЛГРАДІ З УСПІХОМ ПРОЙШЛА ПРЕМ’ЄРА МУЗИЧНОЇ РІЗДВЯНОЇ ВИСТАВИ СТУДІЇ «ОНГЪЛ»

Справжній подарунок душі піднесла минулими вихідними друга трупа самодіяльної театральної студії «ОнгЪл», яка представила довгоочікувану прем’єру свого нового різдвяного спектаклю. Довгоочікувану, оскільки, за традицією, якій уже п’ять років, актори трупи та її режисер-постановник Серафим Савченко робили це 25 грудня, зумівши за ці роки пристрастити до театру велику кількість людей різного віку.

Проте, 25 грудня 2022 року виставу довелося відкласти, оскільки захворів головний актор. А коли нові афіші повідомили про те, що 22 січня прем’єрі, нарешті, бути, у залі Центру культури та дозвілля Болградської міської ради зібралася давно небувала кількість глядачів. Люди явно скучили за театральною задушевною атмосферою, яка дозволяла хоч трохи розвантажитися від тяжких думок.

Не останню роль відіграв анонс вистави, що провокував: «Приходьте, якщо не боїтеся…». Забігаючи вперед, зауважимо, що глядачі, які все ж таки прийшли, розчаровані не були. Швидше зачаровані представленою казковою історією – з гумором та мораллю.

Вистава «Різдвяна історія з привидами» була поставлена Серафимом Савченком за мотивів різдвяної повісті англійського письменника Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня в прозі, або Різдвяна розповідь із привидами». У ньому розповідається про старого скрягу Ебенезера Скруджа, до якого навідується привид його колишнього компаньйона Джейкоба Марлі, а також духи Минулого, Сьогодення та Майбутнього Різдва, які змушують його переглянути своє ставлення до життя і звертають його до щирості та добросердя.

“Різдвяна пісня” стала несподіваним успіхом для Діккенса. Як і для всієї трупи акторів студії «ОнгЪл» та її режисера. Зал довго не відпускав їх, обдаровуючи тривалими оваціями кожного виконавця, режисера та особливо актора головної ролі, 17-річного учня Болградської гімназії ім. Р. С. Раковського Миколи Ільєва, який і виступив з ідеєю поставити саме цю виставу. І впорався з нею на відмінно. Як, власне, й інші актори – Володимир Арабаджі, Анастасія Дулгер, Яна Дулгер, Ольга Іванова, Ольга Коршок, Євгенія Леован, Валерія Мунтянова, Роман Пєєв, Андрій Станєв, Лілія Стрєлова, Нелі Тарасенко, Ганна Шкафенко, Серафим Савченко.

Гармонійно вписалися у виставу танцювальні номери учасників зразкового ансамблю танцю «Натхнення» – керівник Вікторія Алувацька, та вокальні – у виконанні колективу «Горлиця» – керівник Ольга Іванова. Саме завдяки їм витава трансформувалося у добрий яскравий мюзикл.

«Студія висловлює слова подяки всім, хто приєднався до створення вистави – КЗ «Центр культури та дозвіллі» та відділу культури Болградської громади, і, звичайно ж, нашим ЗСУ, завдяки яким ми змогли сьогодні зібратися тут», – зазначив у своїй подячній промові від імені всіх акторів режисер Серафим Савченко.

До речі, історія Діккенса, як і має бути в різдвяному оповіданні, закінчується щасливо і нагадує людям, що вони повинні не марнувати часу, поспішати робити добро ближнім своїм.
І вони – присутні в залі – його зробили того ж вечора, жертвуючи посильну суму в прозору скриньку з написом «Для ЗСУ», які потім були передані волонтерам для придбання дрона.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.554027050084223&type=3

За інформацією Болградської міської ради