1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОРГАНИ СОЦЗАХИСТУ НЕ ВПРАВІ...

ОРГАНИ СОЦЗАХИСТУ НЕ ВПРАВІ ВІДМОВЛЯТИ У ВИПЛАТАХ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ, В ЯКИХ ПОШКОДЖЕНО ЖИТЛО

До Мінреінтеграції надходять звернення від громадян, яким органи соцзахисту відмовляють у призначенні допомоги на проживання, посилаючись на те, що їхнє житло лише пошкоджене, а не зруйноване.

▪️Це неправомірно, адже законодавством передбачено наступне:

▪️Право на виплати щомісячної допомоги на проживання мають усі переселенці, житло яких пошкоджене чи зруйноване внаслідок російської агресії. Вони отримують виплати нарівні з ВПО, які перемістилися з тимчасово окупованих територій чи зон бойових дій.

▪️Для цього необхідно подати документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

▪️Це передбачено Порядком надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженим постановою Уряду від 20 березня 2022 року № 332.

▪️Таким чином, постанова чітко встановлює, що право на виплати мають усі ВПО, житло яких було пошкоджене. При цьому ступінь пошкодження житла не має значення. Підставою для нарахування виплат є наявність відповідної довідки від місцевої влади.

📲 Мінреінтеграції