1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛАСЬ АПАРАТНА НАРАДА

17 січня 2023 року під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури спільно з першим заступником начальника Денисом Байлуком та заступниками начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим та Вячеславом Куликом відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів РВА.

Про виконання районного бюджету за 2022 рік доповів начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников. Він зазначив, що власні надходження (всього доходів по загальному фонду без врахування трансфертів) виконані на 102,47 %. По надходженням з орендної плати за користування цілісним майновим комплексом, що перебуває в комунальній власності виконання становить 100 %. Видаткова частина районного бюджету району за 2022 рік по фінансуванню освоєна на 95,05%.
Начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Інна Гуткан розповіла про стан та розвиток фізичної культури та спорту в Болградському районі протягом 2022 року.
Протягом 2022 року в Болградському районі функціонували 4 дитячо-юнацькі спортивні школи (в Арцизькій, Бородінській, Городненській та Тарутинській громадах), 1 комунальний заклад «Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в Болградській громаді та 1 військово-патріотичний клуб «Афганець» в м. Арциз. З 2023 почне діяти КНП «Спортивний клуб «Тріумф», наразі вирішується питання щодо його фінансування, у 2022 році він не функціонував. У даних спортивних закладах тренерсько-викладацьку діяльність здійснювали 47 штатних тренерів-викладачів, з них 7 жінок. Всього осіб, які займаються спортом в районі налічується 3556 осіб, з них 2966 – чоловічої статі та 590 жіночої.
Слід зауважити, що для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб територіальними громадами здійснено роботу із збільшення додаткових груп спортивних секцій та поповнено тренерсько-інструкторський склад молодими спеціалістами.
Незважаючи на введення воєнного стану в Україні та встановлені деякі обмеження щодо проведення спортивних змагань через відсутність сховищ і неможливість забезпечення безпеки учасників протягом звітного періоду учні навчальних закладів, вихованці спортивних закладів брали участь у змаганнях, турнірах, чемпіонатах на рівні громад, району, області, країни та на міжнародному рівні з різних видів спорту. За даними територіальних громад більше 80 осіб та більше 10 команд взяли участь у змаганнях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівнів з вільної боротьби, спортивного та бойового самбо, дзюдо, боксу, футзалу, футболу та волейболу.

За результатами наради начальником Болградської РВА було надано ряд рекомендацій та доручень відповідальним керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації та організацій району.