1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ПРОВІВ АПАРАТНУ...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ПРОВІВ АПАРАТНУ НАРАДУ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада з заступниками та  керівниками структурних підрозділів Болградської РВА.

Про підсумки діяльності КНП «Болградська центральна районна лікарня» у 2022 році доповів генеральний директор закладу Віктор Дішлі. Було зазначено, що КНП «Болградська центральна районна лікарня»  є  лікувально-профілактичним закладом, який забезпечує стаціонарну та амбулаторно-поліклінічну допомогу населенню Болградського району і належить до установ II рівня надання медичної допомоги після проведених в районі заходів з реформування охорони здоров’я району.

У 2022 році ліжковій фонд Болградської  ЦРЛ складав 185 ліжок, крім того, функціонує відділення анестезіології з 8  ліжками реанімації та інтенсивної терапії.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Амбулаторну допомогу надає консультативно-діагностичне поліклінічне відділення з планової потужності 365 відвідувань за зміну та з 2 ліжками денного стаціонару; відділення ЗПСМ; госпрозрахункове стоматологічне відділення. Лікувально-допоміжні відділення: рентгенологічне, лабораторне, відділення трансфузіології, фізіотерапевтичний кабінет. Також функціонують  кабінети ультразвукових  досліджень та функціональної діагностики, ендоскопічний кабінет.

 За 2022 рік на стаціонарних ліжках було проліковано 4921 хворих, виконано 1045оперативних втручань в стаціонарі та 85оперативних втручань при термінової хірургічної допомоги, прийнято 2 пологів в акушерському відділенні.

В 2022 році від НСЗУ було отримано  62833643,76грн. від надання платних медичних послуг надійшло коштів у сумі  1730694,10 грн., з яких стоматологічні послуги – 1468603,61 грн. Отримано благодійну допомогу в грошових коштах на загальну суму 127664,45 грн.

У звітному періоді за кошти від надходжень за програмою державних медичних гарантій (НСЗУ) проведено ремонт рентген-кабінету та встановлено сучасне рентген-обладнання на три робочих місця, придбано пральну машину місткістю 25 кг сухої білизни. За рахунок коштів Болградської міської ради проведено оплату енергоносіїв та комунальних послуг, продуктів харчування, палива. Здійснено співфінансування на придбання наркозної станції на 740000 грн, придбано 130 функціональних лікарняних ліжок з ортопедичними матрацами на суму 4010288 грн, здійснено співфінансування на придбання пересувного рентген-апарату на суму 1750000 грн, виділено кошти для придбання різноманітного медичного обладнання на загальну суму 4627866 грн , придбано два енергозберігаючих моноблочних насоси для системи опалення на суму 79000 грн. Всього на зазначені цілі в 2022 році міською радою виділено 15773872 грн. Також у 2022 році за кошти програми «Болгарська допомога для розвитку», що фінансується Міністерством закордонних справ Болгарії, придбано сучасний УЗД-апарат. В рамках проекту «Забезпечення енергетичної стабільності лікарень України», який виконується Офісом Управління ООН з обслуговування проектів в Україні, отримано два дизельних генератора змінного струму (вартістю 746 100 грн), завдяки чому лікарня повністю забезпечена резервними джерелами електропостачання.

Також керівник закладу ознайомив присутніх з проблемами та шляхами їх вирішення.

Олександр Рожков, начальник управління соціального захисту населення державної (військової) адміністрації, доповів про призначення і виплату компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі за 2022 рік. Він зазначив, що в 2022 році усіма територіальними громадами укладено договори про співпрацю з управлінням соціального захисту Болградської райдержадміністрації, з метою організації та забезпечення співпраці в напрямку якісного виконання покладених завдань у сфері надання послуг із соціальної підтримки населення  та направлення  списків для перерахування компенсаційних виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги.

За 2022 рік  по Болградському районі нараховано та виплачено компенсаційних виплат фізичним особам громадами району  на загальну  суму 3875,79 тис. грн.

В 2023 році усіма територіальними громадами укладено договори про співпрацю з управлінням соціального захисту Болградської райдержадміністрації. За січень-лютий 2023 року заборгованість по виплатам відсутня.

Про особливості забезпечення та дотримання конституційного права на звернення в умовах воєнного стану та доступу до публічної інформації доповіла Ірина Пельтек, начальник відділу документообігу та контролю апарату державної (військової) адміністрації.

Завідувач сектору юридичного забезпечення апарату державної (військової) адміністрації Сергій Станков  ознайомив присутніх зі змінами внесеними до Закону України «Про національні меншини (спільноти) України».

Наприкінці наради присутні заслухали історичну довідку заступника начальника Болградської РВА Вячеслава Кулика про початок повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну.

У завершенні апаратної наради начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів Болградської РВА.