1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В БОЛГРАДСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В БОЛГРАДСЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ ВІДБУЛОСЯ ПІДПИСАННЯ ВЖЕ ТРЕТЬОГО МЕМОРАНДУМУ З ТУРЕЦЬКИМИ ПАРТНЕРАМИ

Болградський міський голова Сергій Димитрієв провів зустріч з представником Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця (далі – «IBC») Мустафа Ердем та засновником громадської організації «Буджак реліф» Артемом Булгару.

Привидом для цього стало підписання тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння в гуманітарній допомозі.
«Цей Меморандум формує співпрацю між Сторонами-підписантами щодо заходів з надання допомоги IBC та «Буджак реліф», спрямованих на обслуговування людей, які потребують допомоги на території Болградської громади», – йдеться в документі.

Таким чином підписанти взяли на себе зобов’язання докладати всіх зусиль для реалізації співробітництва.

Так, в рамках цього Меморандуму IBC готовий роздавати зимовий одяг дітям сімей ВПО; надати підтримку обмеженої кількості сімей щодо опалювальних матеріалів, таких , як печі або брикети; єдиноразове надати овочеві консерви (тривалого строку зберігання); оцініти потреби мешканців громади і шукати підтримку донорів, щоб мати можливість реагувати на ці потреби.

В свою чергу, Болградська міська рада, як і БФ «Буджак реліф», готові сприяти реалізації цих заходів на території Болградської громади в рамках Меморандума, строк дії якого має один рік.

«Ми дуже вдячні вам за цю співпрацю та допомогу, яку ви оказуєте вже не вперше. Вважаю, що і цей Меморандум ми зможемо з успіхом реалізувати и тим самим допомогти жителям громади, які на неї потребують», – підкреслив Сергій Димитрієв після підписання документу.

Болградський міський голова також виразив щирі співчуття турецькому народу в особі віце-президента Міжнародного фонду допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця Музаффера Бака с приводу катастрофи, яка нещодавно сталася в Туреччині.

«Це дуже прикро. Але ви продовжуєте допомагати нам, і своєму народові. Величезна подяка вам за це», – зазначив Болградський міський голова.

Нагадаємо, підписаний Меморандум з Міжнародним фондом допомоги та розвитку Блакитного Півмісяця та громадською організацією «Буджак реліф» вже третій за останні два місяці.
Перший з них спрямований на надання допомоги нужденним у Болградській територіальній громаді, другий – о співпраці щодо будівництва амбулаторії в Болграді, яке вже активно ведеться.

За інформацією Болградської міської ради