1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОЧІЛЬНИК РАЙОНУ ВЗЯВ УЧАСТЬ...

ОЧІЛЬНИК РАЙОНУ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОНЛАЙН ЗУСТРІЧІ ПРЕДСТАВНИКА УПОВНОВАЖЕНОГО ВРУ З ПРАВ ЛЮДИНИ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з першим заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлуком та керівниками структурних підрозділів взяли участь в онлайн зустрічі представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Марії Попової.

14 грудня 2022 року Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець представив на огляд громадськості Спеціальну доповідь щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії Росії проти України. Доповідь охоплює період з 24 лютого до 31 жовтня 2022-го року. Під час презентації Уповноважений наголосив на важливості затвердження Державної цільової програми забезпечення житлом ВПО, ухвалення Закону щодо компенсації за пошкодження та знищення нерухомого майна, зокрема, того, що перебуває на тимчасово окупованих територіях, та потреби запровадження нових функцій у застосунку «Дія».

Під час наради Марія Попова презентувала зазначену Спеціальну доповідь  перед присутніми, та ознайомила з основними рекомендаціями. А саме: унормування законодавства, яке стосується внутрішньо переміщених осіб; визначення, з точки зору правового поля, ставлення до колабораціонізму; врегулювання питання звільнення від відповідальності за порушення порядку в’їзду/виїзду на ТОТ для осіб, які таким чином рятуються від збройної агресії РФ; оформлення виплат у зв’язку з народженням дитини для жінок, які народили за кордоном та інше.

У завершенні заходу було зазначено, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини відповідно до своїх повноважень, контролюватиме виконання органами влади рекомендацій, викладених у вище зазначеній доповіді.